Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan het medisch gezien betekenen wanneer je hoofd snel erg warm en rood wordt?

bij enige inspanning, bv bukken, of hoesten, toiletgang, ga zo maar door. Dus niet blozen oid.
Had er vroeger geen last van, dus het bevreemd me dat ik dat nu wel (soms) zo krijg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat je lekker bezig bent geweest. Vroeger kosten de inspanning waarschijnlijk minder moeite en volgens mij reageren kinderen anders op conditionele beproevingen dan volwassenen.

Er zijn wel ziektebeelden waar roodheid in het gelaat een symptoom van is. Een bekende die in mijn hoofd opkomt is rosacea. Ik neig hier ook naar (ik had als kind ook altijd al erg snel een rood hoofd bij enige inspanning of vermoeidheid of iets dergelijks). Overigens hebben de bloedvaatjes in het gezicht heel wat te verduren en is het normaal dat ze op een gegeven moment wat van hun elasticiteit verliezen. Hierdoor kan er sneller roodheid optreden dan je gewend bent. Bovendien krijgen vrouwen vaak een dunnere huid als ze ouder worden en kan er dus ook meer door gaan schemeren van wat er onder de huid zit. Dus misschien is het niet van medische betekenis, maar gewoon een teken van ouder worden. Net als de rimpeltjes bij je ogen en misschien al bij de mondhoeken. ;-) Ik gebruik anti-redness nachtcreme van Eucerin*. Dit is hypoallergeen en speciaal ontwikkeld om de huid te kalmeren en de oppervlakkige bloedvaatjes te ondersteunen. Mijn gezicht is echt minder rood geworden! Misschien ook wat voor jou? * Producten van Eucerin worden verkocht bij de apotheek, maar zijn ook per internet te verkrijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100