Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je door erg pijn in je keel een opgezwollen knie krijgen?

Mijn zus heeft al ongeveer 2 weken erg keelpijn en is in het buitenland. Vandaag heeft ineens erg pijn aan haar knie en is opgezwollen. Ze is naar de dokter geweest daar en vertelde haar dat het te maken heeft met keelpijn. Maar is dit wel logisch en kan dit gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heet acuut reuma en is het gevolg van een bacteriele infectie on de keel. Het gaat om een streptokokken infectie. Het heeft niets met chronisch reuma te maken. Wel kan het beschadigingen aan hartkleppen geven.

Ik zie op het eerste gezicht geen verband tussen knie en keel. Maar ik kan me wel voorstellen dat de dokter iets gezegd heeft over een aandoening waarbij je zowel keelpijn krijgt als een opgezwollen knie. Keelpijn is vaak een aanduiding dat het lichaam ergens tegen "vecht". Kijk maar eens naar de eerste aanwijzingen voor bronchitis, neusverkoudheid e;d. Dit begint heel vaak met keelpijn. Eenmaal de ziekte doorbreekt vermindert de keelpijn meestal. Misschien is dat ook aan de hand met je zus, heeft ze één of andere virus/bacterie die haar keelpijn bezorgt en die nu ook maakt dat haar knie is gezwollen. Dan komt de kniezwelling niet door de keelpijn maar is de oorzaak wel dezelfde. Moeilijk natuurlijk om dit op afstand te beoordelen zonder medische scholing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100