Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Draagrt niezen mee in het verlagen van lichamelijke spanningen (stress)?

Ik sta de laatste tijd nogal onder spanning en een enorme druk. Heb hier zelfs kalmerende middelen voor. (Oxazepam)

Zou het logisch kunnen zijn dat niezen, gapen en/of klaarkomen bepaalde opgebouwde spanningen in een lichaam vermindert of misschien wel doen verdwijnen?

Ben erg benieuwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja en huilen , :( ook . Je kunt er ook dan bewust gebruik van maken , eigenlijk is de basis spanning op bouwen , wel beheerst , dan ontspannen , en zo voort . Dat kan door bijv op kantoor 20 tellen alle spieren aan te spannen (liefst ogen dicht) en dan een minuut ontspannen , ogen dicht en ademen als of je ontspannen bent zo rustig en diep mogelijk . Doe dat een paar x en in een 10 min helemaal relax . Pas op je kunt in slaap vallen . Relax .

Zeker weten. Veel mensen gaan bij stress niezen, en gapen als ze wat extra zuurstof nodig hebben (om wakker te blijven tijdens een saai verhaal, of als ze in een bedompte ruimte zitten). De ontspanning na een orgasme is vrij algemeen bekend. Ook fysieke inspanning kan bijdragen aan het verminderen van stress en de effecten ervan op je lijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100