Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag Astrella's Beautysalon geld vragen voor een behandeling tegen acné?

Op hun flyer staat namelijk "Vergoed door zorgverzekering". Als ik kijk naar de vergoedingenoverzicht, zie ik staan dat er bij ernstige acné, €50 vergoed wordt. De behandeling kost in totaal €375. Betekent dit dat ik die €325 zelf bij moet leggen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Vergoedingenoverzicht van de zorgverzekering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit mogen ze doen. Je krijgt zowiezo een rekening van €375 die je moet betalen. Daarna kun je met de rekening naar je verzekeraar gaan voor vergoeding. Als er in de overzicht staat dat je €50 euro vergoed krijgt, dan krijg je ook alleen maar €50 terug van je verzekeraar. Ik weet niet of dit ook bij jouw verzekeraar is, maar bij mij werkt het ook zo. Tandarts rekeningen betaal ik ook altijd en dan krijg ik een vergoeding van de verzekeraar terug.

Ja, het mag, al is het wel een vorm van misleidende reclame 'op het randje ' als afgaat op wat jij denkt te lezen. Er wordt 'vergoed door de zorgverzekering', maar dus niet het gehele bedrag, maar dat zetten ze er volledigheidshalve (of beter: onhalve) niet bij.