Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Iemand iets tegen last van zware benen?

Na veel, hard lopen of zwemmen of zo heb ik last van zware benen. Het is moeilijk o
ze weer 'licht' te maken. Het is massa's irritant, PLEASE! help me

''nanou''
x

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is ook een kwestie van conditie opbouwen. Als je niet regelmatig aan sport doet of je bent niet gewend aan lang staan/lopen, dan zal je hier meer last van hebben. Wat ook heel belangrijk is; je schoenen! Die moeten stevig zijn, met een comfortabele zool. Gebruik voor lang wandelen, een dag winkelen of hardlopen dan ook goeie (sport)schoenen. Dit ga je zeker merken.

Omhoog leggen en eventueel masseren helpt meestal wel.

Zware benen na sporten duiden op overbelasting of overtraining. Doe het iets rustiger aan, dan zal de last in je benen verdwijnen. Zorg er ook voor dat je voldoende nachtrust hebt.

Dit is de zogenaamde verzuring waar trainers en sporters het vaak over hebben. Dit wordt veroorzaakt door de verhoogde productie van melkzuur (lactaat) tijdens langdurige inspanning. Hierdoor wordt de sporter moe en raakt uitgeput. Veel mensen die een verkeerde ademhaling hebben, hebben als klacht spierpijn, ook als ze geen inspanningen verricht hebben. Dit komt doordat er bij een verkeerde ademhaling teveel kooldioxide wordt uitgeblazen. Je spieren raken dus overmoeid. Dat kan door te hard trainen, slechte ademhaling, te weinig rustmomenten. Maar vaak kan het ook aan je voedingspatroon liggen.