Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb sinds 4-5 weken last van steken aan de linkerkant van m'n borst. Weet iemand wat dit kan zijn?

Net onder m'n oksel tot 10 centimeter eronder zijn de steken, aan de voorkant. Mijn vader heeft afgelopen maand hartstilstand gehad, wil de mensen niet (nog meer) ongerust maken om mij. Het zijn af en toe hevige korte steken en dan is het weer tijdje weg. Gemiddeld zo'n 2-3 keer per dag. Gebeurt ook gewoon als ik rustig zit. Ben vrij stevig gebouwd allicht dat dat er ook mee te maken heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zijn die steken plotseling gekomen na jouw vaders hartstilstand? Dan kan het goed zijn dat je door eraan te denken al symptomen gaat krijgen. Je hersenen kunnen zoveel, ja, zelfs door er alleen aan te denken kan je al ziek worden! Het kan natuurlijk ook toeval zijn en zelfs nekklachten of longaandoeningen kunnen schuldig zijn hieraan. Wanneer ook je arm gaat tintelen meteen naar de huisarts! Toch zou het geen slecht idee zijn om bij wijze van 'beter te vroeg, dan te laat', even een afspraak te maken. De huisarts kan je dan doorverwijzen of gerust stellen na een eerste onderzoek.

Ik zou je even laten onderzoeken bij de arts. Dat is op dit moment het beste wat je kunt doen.

hoe oud ben je? rook je? Allemaal vragen die van belang kunnen zijn. Steken op je borst kunnen betekenen dat iets met je longen of je hart hebt... beiden reden genoeg om naar een arts te gaan en daarbij ook een beetje op je gezondheid gaan letten...

ik denk dat je kou heb gevat

Het kan ook een spiertrekking zijn, heb ik weleens last van. Ik zou voor de zekerheid even contact opnemen met een arts.

Grote kans dat dat je maag is, heb daar ook al jaren last van en was bang dat dit met mijn hart te maken had. Uiteindelijk na tal van onderzoeken waaronder een hartecho bleek het extreme maagzuur te zijn. Ik zou voor de zekerheid wel naar de huisarts gaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100