Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang moet je steunzolen dragen voordat je x-benen zijn verholpen?

Ik heb x-benen en ik zou daar graag steunzolen voor willen. Ik vraag me alleen af hoe lang ik die dan zou moeten dragen en of ik dan wel hakken aan kan. Heeft iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb als kind wegens x-benen ook heel lang (metalen) steunzolen gehad en ook moest ik 's nachts slapen met metalen spalken met riempjes aan mijn benen vastgemaakt. Maar de x-benen zijn gebleven. Zodat ik in militaire dienst mijn voeten niet dicht naast elkaar kon zetten tot ergernis van een sergeant. Kortom, toen heeft het niet echt geholpen. Misschien nu beter. Iedereen reageert anders.

Steunzolen geven alleen steun aan je houding, deze zullen je x-benen niet verhelpen. Alleen een beenstandoperatie zou het kunnen verhelpen.

Of steunzolen X-benen kunnen verhelpen, misschien tijdens de groei (enigzins) maar als je helemaal bent uitgegroeid zullen steunzolen wel blijvend kunnen zijn. Deze steunzolen zullen je voeten/enkels dan in een andere stand gaan zetten waarop de X-benen worden gecorrigeerd. Waar steunzolen allemaal inpassen hangt een beetje af van het type steunzolen welke je krijgt voorgeschreven/aangemeten. Zou zelf niet voor (hoge) hakken gaan maar meer voor de plattere schoenen met los en uitneembaar voetbed. Steunzolen zijn er in korte, 3/4 en lange uitvoering en dan ook nog eens in diverse soorten materiaal (kurk/leer/plastic of metaal). Je kan ze laten voorschrijven door een orthopeed of huisarts en ze daarop laten aanmeten bij een Podoloog of orthopedisch-instrumentenmaker. Het aanmeten geschiedt door afdrukken (onbelaste gipsafdrukken, gaan staan in een schuimbakje waar je dan vervolgens in wegzakt, blauwdrukken of computerscan) te laten maken. Nadat je de steunzolen hebt zou je ook regelmatig op controle moeten. Je voeten groeien wel maar de steunzolen nog steeds niet (als je nog in de groei bent), de steunzolen slijten (zakken door of vervormen) of de steunzolen sluiten niet meer goed aan doordat je voeten qua stand zijn veranderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100