Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik maar door een neusgat kan ademen?

Is dit normaal door die slechte komt gewoon geen lucht dit is altijd al zo is dit erg wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel veel mensen hebben een vergroeit tussenschotje in hun neus, waardoor er altijd een groter en een kleiner neusgat is. Dat kleinere kan makkelijker dicht zitten, zodat het lijkt alsof je maar door een neusgat ademt.

Bronnen:
http://www.goeievraag.be/vraag/klopt-neusg...

Het kan gebeuren dat je een beetje verkouden bent en dat je ene neusgat een beetje dichtzit door snot e.d. Maar als het chronisch is, zou ik er even mee naar de huisarts gaan. Misschien is er iets anders aan de hand waardoor je niet helemaal goed door je neus kunt ademen. De huisarts zal je in dat geval doorverwijzen naar de KNO-arts.

Je wisselt om de 4 uur ongeveer van neusgat met ademen, misschien heb je gewoon net op het verkeerde moment gevoelt. Of je neus zit een beetje verstopt, wat ook kan. Als je het echt vaker gecheckt heb, en je het zeker weet, kán je natuurlijk een dokter vragen. Het bijhorende filmpje legt het op een geweldig leuke manier uit: http://www.dumpert.nl/mediabase/785851/061ca772/praten_met_een_tissue_in_je_neusgat.html

Heb ik ook, maar ik heb m een keer gebroken. Tripje naar de KNO arts kan geen kwaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100