Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb knallende hoofdpijn, paracetamol heeft het slechts wat draaglijker gemaakt. Wat kan het zijn?Wordt erger bij bukken/hoesten/niezen.

Ik kan nu ook niet zo goed tegen licht en geluid en het is net of er een strakke band op mijn hoofd zit (net of ik een te krappe haarband draag). Zit niet echt aan 1 kant maar wel op 1 plek. Kan dit migraine zijn?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb ook al een tijdje last van gespannen nek en schouders (allemaal knopen) en heb hyperventilatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanwege je hyperventilatie en gespannen nek en schouders lijkt het duidelijk dat de hoofdpijn door spanning komt. Je hebt dan ook meer aan een spierverslapper als Diazepam dan aan hoofdpijn medicatie. Dit is echter wel het onderdrukken van de symptomen en niet de oplossing. Zoek hulp voor je problemen. Praat er over met je arts die je kan doorverwijzen naar de juiste hulpverlener. Sterkte

het kan een bijholten of voorhoofdholte ontsteking zijn omdat je zegt dat het erger wordt bij bukken.

Klinkt wel zo denk ik? Zou naar de huisarts gaan

Nee, dat lijkt mij eerder spanningshoofdpijn. Die wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak het gevolg van spanningen, bijvoorbeeld thuis, op school of op het werk. Het kan ook komen door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding door slecht slapen, moeheid of ergens tegen opzien. Soms is er echter geen duidelijke reden aan te wijzen. De hoofdpijn zit meestal aan beide kanten van het hoofd, of als een band om het hoofd heen. Het is een drukkende, knellende pijn, die een paar dagen kan aanhouden. Ook de spieren van de schouders, de nek en de schedel zijn vaak extra gevoelig. Men kan ook last hebben van fel licht of hard geluid. Misschien heeft men minder zin in eten, maar me voelt zich niet misselijk. Toegevoegd na 1 minuut: dat laatste me moet men zijn. Frisse lucht, een goede nachtrust, voldoende afleiding, sport en ontspanning kunnen helpen spanningshoofdpijn te verminderen. Bij hoofdpijn die wordt veroorzaakt door chronische spanningen of depressie zullen pijnstillers geen genezing brengen. Alleen als de onderliggende problemen worden aangepakt, zal de hoofdpijn verminderen of verdwijnen. Praat hier daarom met je huisarts over. Hij kan als dat nodig is doorverwijzen.

Bronnen:
http://www.hoofdpijn.nl/homepage/Spannings...

Het zou kunnen, zoek een donkere ruimte op en probeer wat te slapen, het is goed om je voorhoofd te koelen...met bijv. een koud washandje! Als het na een uurtje nog niet is gezakt zou ik even de huisarts bellen!

Ik zou naar de huisarts gaan als ik jou was en hem om advies vragen. Hij of zij weet ook precies welke medicijnen er tegen helpen. beterschap!

Tijdens yogalessen (voor beginners; verder ben ik nooit gekomen), maar ook tijdens vele therapieën die ik vanwege jarenlange hyperventilatie heb gevolgd, heb ik 3 of 4 oefeningen geleerd om stijve nek en schouders weer los te maken. Daarmee kon (en kan) ik niet alleen spanningshoofdpijn voorkomen en verhelpen, maar ook de duizeligheid die bij de hyper zo vaak voorkwam. Ook die ontstaat namelijk vaak door verkrampte spieren van nek en schouders. De oefeningen zijn lastig op papier te omschrijven en op het internet kan ik ook niet iets goeds vinden waarnaar ik je kan verwijzen. Misschien is het een idee om (naast Caesar) toch eens te kijken naar een oefentherapeut (misschien een fysiotherapeut?) die je in een paar lessen kan leren hoe je die spieren los kunt maken. Echt een fluitje van een cent, als je weet hoe je het moet doen...

Klinkt als een voorhoofdsholte- of bijholte ontsteking. Ga iig snel naar de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100