Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er huismiddeltjes voor ademhalingsklachten?

Natuurlijk wordt de huisarts ook ingeschakeld, maar ben ook benieuwd of er huismiddeltjes bestaan, beetje oriënteren wat er allemaal is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slapen met een halve (gesnipperde) ui op het nachtkastje. Dampen met kamillethee (bij benauwdheid wellicht niet het beste). Kort koud douchen (dat doen veel astmalijders ook, zodat automatisch diep inademt).

bij benauwdheid de douche open zetten met heet water en de stoom inademen en dan zo spoedig mogelijk een dokter bellen...

Benauwdheid is een serieuze klacht waarmee je naar de dokter moet. Je bent niet zomaar voor de grap benauwd. Uitzonderingen misschien als je verkouden bent en je daardoor last van je luchtwegen hebt. Daar zijn veel huismiddeltjes voor. En als je benauwd bent omdat je een kwaal hebt, bijvoorbeeld astma, dan weet je wat je moet doen als het goed is. Je hebt medicijnen of je moet de dokter bellen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/altern...

Je zou ons even kunnen vertellen wat voor soort klachten je hebt. Als je bronchitis hebt, gaan wij bijvoorbeeld andere tips geven dan wanneer je hyperventilatie hebt.

bij een astma aanval kan je koffie drinken. de cafeine zet je bronchiën open.