Is wiet slecht voor je?

Ik rook wel eens wiet, ik heb het een paar keer gedaan, en vind het eigenlijk heel fijn om te doen.
Maar de leraren op school en mijn ouders zeggen dat het heel slecht voor je is, en dat je er hersenschade van krijgt.
is dat zo? Is wiet slecht voor je? Ze zeggen ook dat je er gek van kan worden. Is dat zo?
ik hoop het niet, want ik vind het eigenlijk heel fijn om te doen. Ik heb eindelijk eens goede gesprekken met mijn vrienden als we wiet gerookt hebben
(ja dat vinden we achteraf, als we nuchter zijn, nog steeds; we hebben een keer gesprekken opgenomen en later nuchter teruggeluisterd, en toen bleken de gesprekken nog beter te zijn dan we dachten toen we stoned waren)
en ik wordt ook vaak heel creatief. Ik schilder en schrijf en teken heel veel sinds ik ben begonnen met blowen, en ik maak ook heel veel muziek. Al mijn vrienden vinden de muziek heel mooi (ook de vrienden die niet blowen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, negatieve gevolgen van het gebruik van cannabis, •Het gebruik tast het kortetermijngeheugen aan. •Het gebruik kan leiden tot concentratieproblemen. •Cannabis bevat veel teer en is daarom slecht voor de longen. •Cannabis kan bij mannen zorgen voor problemen betreffende opwinding (in bed) en kan zorgen voor minder aanmaak van zaadcellen. •Het gebruik kan de maandelijkse periode van vrouwen beïnvloeden en ontregelen. •Cannabis kan invloed hebben tijdens de zwangerschap op de neurologische ontwikkeling van foetussen. •Cannabis kan leiden tot evenwichtsstoornissen. •Indien men aanleg heeft tot depressie kan cannabis de depressie verergeren. •Het gebruik kan leiden tot angstklachten of zelfs een psychose. •Het gebruik kan invloed hebben op de algemene motivatie om dingen te doen, zoals werken of school. Een belangrijk nadeel van cannabis is ook dat je niet goed (meer) leert om met problemen om te gaan. Je rookt de problemen als het ware weg. Zeker als je jong begint is dit niet goed, want dan hoor je juist te leren hoe je met problemen om dient te gaan. Als je dit niet leert op jonge leeftijd, wordt het steeds moeilijker om dat later nog aan te leren. Daarnaast is cannabis niet goedkoop. Als je een paar jointjes per week rookt, kan dit al snel oplopen tot 15 euro per week. Ben je een wat stevigere gebruiker, dan lopen de kosten natuurlijk verder op. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.leerwiki.nl/Is_cannabis_slecht_en_kun_je_verslaafd_raken

Wiet kan in bepaalde zinnen slecht voor je zijn, maar aan de andere kant werd en word het gezien als medicijn. Het laatste is bij jou niet van toepassing, maar dan nog hoeft het niet persee slecht te zijn. -je kunt er idd ernstige hersenschade van krijgen. Met name je geheugen zal het (bij regelmatig gebruik) ontgelden. -het is duur, dus slecht voor je portemonnee. -het werkt verslavend. Je zegt nu al dat je het fijn vind om te doen, wat een slecht teken is. -je bent (bij regelmatig gebruik) "loomer" of meer moe, waardoor je 's morgens moeilijker uit je bed kan komen. Slecht voor school of werk dus, carrière. -sowieso is roken opzich slecht. Slecht voor je longen en conditie enz. Zo zijn er nog meer, dus mag je stellen dat er meer nadelen aanzitten dan voordelen ;) Dus houd je het "echt" bij een paar keer kan het geen kwaad, maar word het maandelijks of wekelijks, kan het zeker slecht voor je zijn.

Cannabis Sativa (wiet) is niet slecht voor je; het is juist een medicinaal kruid. Er is veel onzin over wiet verteld, zoals dat het slecht zou zijn voor je kortetermijngeheugen, en dat je hersenschade op zou kunnen lopen bij het gebruik van cannabis. Dit is echter allemaal pertinent niet waar. Wetenschappelijk onderzoek heeft juist aangetoond dat het tegendeel waar is; cannabis werkt juist bevorderend voor je hersencapaciteit. Vanwege politieke en economische belangen hebben politici wetenschappers onderzoek te laten doen naar Cannabis, waar ze miljarden in hebben geinvesteerd, in de hoop om schadelijke effecten van cannabis te vinden. Het resultaat was voor de politici teleurstellend; GEEN ENKELE WETENSCHAPPER HEEFT OOK MAAR 1 SCHADELIJK EFFECT VAN HET GEBRUIK VAN CANNABIS KUNNEN VINDEN! In plaats daarvan vonden ze juist dat het ongelovelijk veel medicinale eigenschappen heeft. Het is onmogelijk om te overdosen met cannabis, cannabis is niet giftig, niet lichamelijk verslavend, en bevordert juist je mentale capaciteiten, zoals je zelf al hebt gemerkt. Cannabis is zelfs zo goed voor je hersenen, dat het als medicijn wordt gebruikt voor aandoeningen en afwijkingen in de hersenen, zoals: Alzheimer's, concentratieproblemen, ADHD, ADD, hersenschade, insomnia, autisme, depressie, Giles-de-la-tourette, en nog veel meer. Het roken van cannabis bij de tabak kan trouwens schade aan je longen voorkomen, en cannabis is sowiezo een medicijn voor allerlei soorten kanker, zowel preventief als genezend. Met cannabis-olie kunnen zelfs vergevorderde tumoren volledig genezen. Bewezen is dat het werkt tegen: hersenkanker, longkanker, borstkanker, darmkanker, etc. Toch is het altijd gezonder om geen tabak te roken. Dan merk je ook beter wat de cannabis precies doet. Dan word je ook niet zo moe en duf. Nog meer medicinale toepassingen van cannabis: migraine, epilepsy, diabetes, HIV/AIDS, arthritis, chronische pijn, MS, spasmen, hartaandoeningen, agressie, onvruchtbaarheid, glaucoma, staar, (alcohol)verslaving, depressie, huidziekten, zwangerschapsaandoeningen, Parkinsons, darmaandoeningen, maagaandoeningen, overspanning, en nog veel meer. Hopelijk wordt het onderzoek naar de medicinale eigenschappen van cannabis in de toekomst ooit niet meer onderdrukt door de regeringen, zodat er veel mensen mee genezen kunnen worden, van allerlei aandoeningen, ziekten en klachten. Hopelijk gaan mensen zich informeren met de wetenschappelijke informatie ipv de propaganda.

Bronnen:
http://www.420magazine.com/forums/medical-...
http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Med...
http://www.cannabisbureau.nl/

Cannabis kan worden beschouwd als een natuurlijk medicijn en zoals voor alle medicatie geldt kan je daar gebruik en misbruik van maken. Wat ik in de gegeven antwoorden nog mis, is het recente wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat regelmatig gebruik van cannabis (vooral door jongere mensen) een negatief effect kan hebben op het IQ. (zie link) Ik heb zelf ook veel geblowd en ik ben er (al zeg ik het zelf) niet veel slechter van geworden en heb er zeker leuke ervaringen mee opgedaan. Dat zou ik anderen niet willen ontzeggen, maar ik zou wel willen adviseren er verstandig mee om te gaan. Blow met mate in ieder geval. Hou het speciaal en ga het zeker niet elke dag doen. Extra oppassen moeten mensen die in aanleg gevoelig zijn voor psychoses of depressie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100