Ik heb een klein pijnlijk blaartje op mijn tong, wat is daaraan te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang het 1 blaartje is zijn alle adviezen hier goed: vitamine C, spoelen met zout etc. Zodra het niet binnen een paar dagen weg is, of het blaartje veel groter wordt, of er nog een blaartje verschijnt, dan hop, hop, in galop naar de dokter. Het hangt er namelijk vanaf of het tekort is, of een virus. In het laatste geval kan alleen de dokter een behandeling voorschrijven Gezien je leeftijd denk ik dat het een tekort is, tenzij je al seksueel contact hebt of veel zoent met wat oudere jongens en/of meiden

waarschijnlijk is het een aft er is een bepaalde tinctuur voor te krijgen als kind had ik het ook en paar keer

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/aften.html

Aften zijn kleine blaartjes in de mondholte, die erg pijnlijk kunnen zijn. Hier is niets aan te doen behalve wachten tot het over is. Bij de apotheek kun je lidocaïne halen, een aanstipvloeistof die de huid en slijmvliezen in je mondholte kan verdoven waardoor je minder last hebt.

Vitamine C eten, sinaasappel of zo.

Ondanks alle adviezen, er zijn hier geen dokters, dus maandag langs de huisarts dan weet je wat er aan de hand is, hier advies inwinnen is gewoon ronduit gevaarlijk.

Als je een aft op je tong hebt kun je een paar keer per dag spoelen met lauw water met zout erin. Binnen een paar dagen ben je ervan af.

Bronnen:
Oma weet raad

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100