Gaat kiespijn weer over zonder behandeling?

Goedemiddag, een vriendin van mij heeft in 2 kiezen al een half jaar een serieuze gat. Maar ze is niet tandartsverzekerd. De kies laten trekken kost haar nu een hoop geld wat ze niet heeft. Ze kan 1 Januari een tandartsverzekering aansluiten. Haar vraag : Gaat kiespijn vanzelf over? Of wordt het vanaf nu alleen maar erger? De afgelopen maanden heeft ze ook geen pijn gehad. Het liefst wacht ze nog 4 maanden zodat alles vergoed wordt.

Groetjes. :)
Robert en Anita.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw vriendin heeft een serieus gat in twee kiezen sinds een half jaar. Nu heeft ze nog geen pijn. Ze vraagt eigenlijk of de pijn vanzelf overgaat, indien ze wel pijn krijgt. De twee gaten die jouw vriendin ziet, zeggen allereerst niks over de toestand, ernst. Een gaatje kan enorm uitzien, terwijl het toch niet zo ernstig is. Je kunt namelijk een heel grote cariës plek hebben, die niet de diepte ingaat. Je kunt ook een heel klein plekje zien, dat enorm de diepte ingaat. Dé grootte van het gaatje geeft niet de ernst aan, maar wel de diepte. Hoe de gaatjes verder verlopen kun je niet zeggen. Bij sommige mensen is het binnen een paar maanden een serieus gaatje, bij anderen duurt het een paar jaar. De vraag of het pijn gaat doen, kan ook niet beantwoord worden. Op een gegeven moment gaat een gaatje steeds dieper. De zenuw in de tand kan dan aangetast worden, waardoor de kies kan gaan ontsteken. Het gekke is dat sommigen echt kloppende pijn hebben en anderen nauwelijks tot niks voelen. Indien een kies er zo slecht aantoe is, zijn er twee opties: trekken of een wortelkanaalbehandeling. Een wortelkanaalbehandeling geeft ook niet altijd het gewenste effect, waardoor de kies alsnog getrokken moet worden. Wat is wijsheid? Jouw vriendin kan afwachten (op hoop van zegen) en in januari naar de tandarts gaan. Misschien heeft ze geluk. Jouw vriendin kan afwachten en misschien heeft ze geluk en behoort ze tot de categorie dat ze geen pijn voelt. Misschien zijn de kiezen wel zo verslechterd in januari dat trekken of een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk is. Ze kan ook afwachten en bij pijn eerst pijnstillers proberen. Helpt dit niet, dan gaat ze dan naar de tandarts. De goedkoopste optie is dan beide elementen trekken (ongeveer €75,- voor beide). Of ze laat er nu een tandarts naar kijken (consult in de €20,-). Deze kan haar misschien gerust stellen dat de behandeling een paar maanden kan wachten. Maar misschien hoort ze wel iets waar ze niet blij van wordt. Laat het eens bezinken. Erg dat steeds meer mensen door geldgebrek niet naar de tandarts kunnen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Cari%C3%ABs https://www.tandartsverzekering.nl/vergoedingen/tandextractie.html https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/wat-kost-een-behandeling/wat-kost-een-vulling/ https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/wat-kost-een-behandeling/wat-kost-controle-bij-de-tandarts/

Toegevoegd op 11 augustus 2019 17:31: tekst

Je geeft aan, dat ze in 2 kiezen een serieus gat heeft. Dat gaat zeker niet vanzelf over. De kans is zeer groot, dat de kiezen en eventueel de wortels ontstoken raken en een wortelkanaalbehandeling is nog veel duurder dan het vullen of trekken van twee kiezen. Echt naar de tandarts dus!!!!! Misschien, dat je de pijn nog iets kunt verlichten door enkele malen per dag te spoelen met 3% waterstofperoxide (te verkrijgen bij de apotheek).

Toegevoegd op 11 augustus 2019 16:00: tekst
Bronnen:
https://gezondr.nl/ontstoken-tand-kies-ont...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100