Wat kost een beugel tegenwoordig ongeveer ?

Ik moet al jaren een beugel maar heb dit tot op heden nooit gedaan. Nu zou ik graag een beugel willen nemen echter vraag ik me af wat het zou gaan kosten. Ik heb verschillende nieuwsartikelen gezien die erop wezen dat in januari de prijzen voor beugels naar beneden zijn gegaan en nog een keer in juli. Ik moet slotjes boven EN onder aangezien daar beide wat tanden scheef staan. Wat zou dit ongeveer gaan kosten ?

Ik heb het hier over de kosten die er gelijk aankomen, dat het ongeveer 50 euro per maand gaat kosten om de beugel strakker te trekken (en reparatie indien nodig) dat heb ik al vernomen. (of is dit ook omlaag gegaan ?).

Alvast heel vriendelijk bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij mij waren de kosten voor het plaatsen van de beugel €200. Hierbij zijn de kosten voor het gipshappen en de röntgenfoto nog niet meegerekend (ik heb geen idee meer hoe duur deze waren). Uiteindelijk kostte de controle bij mij €60 per maand.

De totale kosten zijn ongeveer 2000-2500, afhankelijk van het aantal controles en bewerkingen. De tarieven voor de orthodontist zijn juli dit jaar ongeveer 16% gezakt. Soms heb je nabehandelingen nodig om ervoor te zorgen dat de tanden ook recht blijven staan nadat de beugel verwijderd is. Als je slim bent zoek je voor 2012 een verzekeraar die orthodontie vergoed. Anderzorg doet dat bijvoorbeeld tot 1.000 euro per verzekeringsduur. Daarmee kun je de eerste behandeling en vervolgbehandelingen makkelijk betalen. Wel heb je nog het eigen risico en eigen bijdragen, maar die 1.000 euro is een mooie bijdrage in de kosten. Let op dat het 1000 per verzekeringsperiode is, dus niet per jaar maar zolang je klant bent bij die maatschappij. Na dat jaar van verzekeraar switchen geeft je opnieuw recht op 1.000 vergoeding, mits je de juiste neemt natuurlijk. En natuurlijk kost het iets meer premie, maar dat haal je er makkelijk uit. Er zijn geen toelatingseisen, dus je wordt altijd geaccepteerd.

Het is afhankelijk van de duur van de behandeling en wat er in je verzekeringspakket aan vergoedingen heb? Er is dus niets over te zeggen.. als jet wil weten zou je dat bij je orthodontist kunnen navragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100