Is de coronavaccinatie veilig voor pasgeboren baby's?

Ik dacht te hebben opgevangen dat ze ook willen beginnen met het vaccineren van baby's tegen corona. Maar baby's hebben toch al amper iets van afweerstoffen? Reageren zij dan wel goed op zo'n prik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Baby's zullen hier niet tegen ingeënt gaan worden. Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech (Comirnaty) heeft op 28-05-2021 als eerste coronavaccin een positief advies gekregen voor kinderen vanaf 12 jaar. Het vaccin was al voorwaardelijk goedgekeurd en in gebruik voor mensen vanaf 16 jaar. Pasgeboren baby’s zijn beschermd tegen infectieziekten door de antistoffen die zij krijgen van hun moeder via de placenta. Deze antistoffen verdwijnen langzaam in de maanden na de geboorte. Het is nog niet onderzocht of dit voor de antistoffen na coronavaccinatie ook zo is, maar dat lijkt wel aannemelijk. Het is daarom verstandig voor een zwangere vrouw om zich te laten vaccineren, want daardoor worden zowel zij als haar nog ongeboren kind beschermd tegen Covid-19. Over het algemeen wijzen de onderzoeken uit dat een infectie met het coronavirus bij baby’s licht verloopt. Ernstige medische problemen zijn bij kinderen met het coronavirus niet gebruikelijk. Het ziet er daarom niet naar uit dat de minimum leeftijd voor een coronavaccinatie nog verder verlaagd zal worden dan 12 jaar.

Bronnen:
https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021...
https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/va...

Dit is veilig volgens Fauci, de van Dissel van USA Het is verstandig kinderen van alle leeftijden, inclusief baby's, te vaccineren tegen het coronavirus. Dat zegt de bekende Amerikaanse epidemioloog en regeringsadviseur Anthony Fauci in een video-interview met Amerikaanse en internationale journalisten, waaronder het ANP. ,,We weten dat het veilig en effectief is kinderen van twaalf jaar en ouder te vaccineren", zegt Fauci. ,,We gaan een leeftijdsafname zien: van twaalf naar negen jaar, van negen naar zes jaar, van zes naar twee jaar en van twee jaar tot twee maanden." Volgens Fauci is er waarschijnlijk eind dit jaar, maar uiterlijk aan het einde van het eerste kwartaal van 2022, "voldoende informatie uit onderzoek om kinderen van alle leeftijden te vaccineren".

Bronnen:
https://www.zeelandnet.nl/nieuws/fauci-kin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100