Hoezo kunnen de ziekenhuizen de stroom corona patienten niet aan?

Op het nieuws zegt men dat de nieuwe maatregelen nodig zijn om de ziekenhuizen te helpen niet overspoeld te worden door corona patiënten. Maar de normale griep zorgt jaarlijks tijdens het griepseizoen voor veel meer slachtoffers die ook eerst in het ziekenhuis komen voor ze overlijden, en dan hoor je niks over ziekenhuizen die het niet aankunnen.

Dus kortom, zeggen ze hier eigenlijk niet mee dat corona veel dodelijker is en de stroom ernstig zieke mensen gewoon gestopt moet worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen met de griep hebben geen ic-zorg nodig. Als tien procent van de patiënten ic-zorg nodig heeft, zijn er in Nederland maar tweeduizend patiënten nodig om alle isolatie-boxen te bezetten. Dat zou best eens binnen twee weken het geval kunnen zijn, Corona is inderdaad dodelijker dan de griep. Schattingen lopen uiteen van een sterftepercentage van 1% (onderzoek Zuid-Korea) tot 3% (WHO), tegenover een gewone griep 0,1%. In Zuid-Korea worden dagelijks bijna 20.000 mensen getest op coronavirus, ook mensen die geen of weinig klachten hebben. Dit geeft een betrouwbaarder beeld. Momenteel zijn daar 8000 mensen die het virus bij zich dragen, waarvan er ‘slechts’ 71 overleden zijn. ____ Edit “Mensen met de griep hebben geen ic-zorg nodig.”: dat is natuurlijk wat ongenuanceerd. De meeste mensen met de griep hebben geen ic-zorg nodig.

Toegevoegd op 13 maart 2020 11:25: tekst
Bronnen:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergro...
https://www.ad.nl/binnenland/zijn-er-genoe...
https://www.bbc.com/news/world-asia-51836898

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100