Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan iemand die zonder werk is overstappen naar een andere hypotheekverstrekker?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
484

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Banken schatten het risico in dat ze met een restschuld blijven zitten. Onderdeel van dat risico is het inkomen, maar wat ook meeweegt is de waarde van het huis t.o.v. de lening. Het is niet per definitie zo dat je zonder werk geen hypotheek kunt krijgen. Mogelijk is er perspectief op werk of is de overwaarde groot genoeg en is een hypotheek geen probleem.
(Lees meer...)
paulus811
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Ik denk het niet tenzij iemand anders garant voor hem/haar zal staan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Meestal kan je zonder boete overstappen naar een andere vestrekker, als de rentevaste periode is afgelopen. Over de voorwaarden valt in het algemeen niets te zeggen. Ligt bijvoorbeeld o.a. aan de hoogte van je inkomen. Dat je geen werk hebt wil niet zeggen dat je geen inkomen hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hypotheekverstrekkers zijn hier zeer huiverig in. Zeker de laatste jaren zijn de regels voor het verstrekken van een hypotheek zeer streng geworden. Ik verwacht niet dat het zal lukken een banmk te vinden die een hypotheek overneemt als de houder geen baan heeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding