Hoeveel eigen vermogen in de bijstand als samenwonend?

Ik woon samen met mijn ouders en broers/zussen, allemaal 18+

Ik heb een eigen vermogen van iets minder dan 10.000 euro maar eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel mijn broer/zussen hebben... Mijn ouders weet ik wel van dat die GEEN spaargeld hebben momenteel?

Hoe zit dat dan precies ? wat als bv een van mijn broers/zussen ook spaargeld hebben, moet dat allemaal bij elkaar opgeteld gaan worden dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het vermogen van kinderen wordt bij het vermogen van de ouders opgeteld. Zij zijn medebewoner. Per huishouden mag er niet meer vermogen bijvoorbeeld spaargeld zijn dan € 11.700 Een auto die meer waard is dan € 2269 wordt meestal bij het vermogen opgeteld, tenzij aangetoond kan worden dat de auto sociaal of medisch noodzakelijk is (vervoer) Ook de overwaarde van een eigen woning kan bijstand in de weg staan. Zie voor wat meetelt als vermogen bron 2. Toegevoegd na 2 uur: Het vermogen (spaargeld bijv.) van een minderjarig kind telt mee voor de bijstand ouders. Het vermogen van een meerderjarig kind telt niet mee voor de bijstand van de ouders. Als een inwonend meerderjarig kind zelf bijstand aanvraagt mag hij / zij niet meer vermogen hebben dan € 5850. Toegevoegd na 2 uur: Het vermogen (spaargeld bijv.) van een minderjarig kind telt mee voor de bijstand ouders. Het vermogen van een meerderjarig kind telt niet mee voor de bijstand van de ouders. Als een inwonend meerderjarig kind zelf bijstand aanvraagt mag hij / zij niet meer vermogen hebben dan € 5850. Toegevoegd na 2 uur: Het vermogen (spaargeld bijv.) van een minderjarig kind telt mee voor de bijstand ouders. Het vermogen van een meerderjarig kind telt niet mee voor de bijstand van de ouders. Als een inwonend meerderjarig kind zelf bijstand aanvraagt mag hij / zij niet meer vermogen hebben dan € 5850.

Bronnen:
http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud?pid=454
http://www.rechtsvordering.nl/bijstandsuitkering
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100