Heeft het niet afmaken van een 2e master gevolgen voor de studiefinanciering?

Stel dat je 2 bachelors keurig hebt afgerond en je rond 1 master af. Klopt het dan je dan gewoon recht hebt op de prestatiebeurs (je hebt namelijk al een mastergraad gehaald)?

Toegevoegd na 8 minuten:
Even een aanvulling: je stond wel ingeschreven voor beide in studielink.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoeveel jaren lening prestatiebeurs na het behalen van je diploma omgezet worden in een gift, is afhankelijk van het diploma dat wordt behaald. Voor het behalen van een vierjarige studie (een studie van 240 studiepunten) geldt bijvoorbeeld dat vier jaar lening prestatiebeurs omgezet wordt in een gift. Of er nog een studie werd gedaan tijdens de andere studie (al of niet afgemaakt) is dus voor de omzetting in een gift niet van belang. Het gaat erom of het diploma werd behaald voor de eerste studie. Hierbij gelden de volgende termijn van studiefinanciering (en gift bij behalen van het diploma) HBO-bachelor: 4 jaar WO-bachelor + WO-master 1 jaar: 4 jaar WO-bachelor + WO-master 2 jaar: 5 jaar

Bronnen:
http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?...

Het is afhankelijk van de periode waarin je je master hebt afgerond. Verder maakt het ook nog uit of we spreken van een HBO-bachelor of een WO-bachelor. Tegenwoordig is het zo dat je recht hebt op een prestatiebeurs na een WO-bachelor voor de periode dat er voor de master staat. Vaak is dit 1 jaar (voor onderzoeksmasters 2 jaar). Na een HBO-bachelor is er geen recht op een prestatiebeurs meer, dan kun je alleen nog lenen. Dat je twee bachelors hebt afgerond staat hier in principe los van, wat van belang is, is hoelang je over deze bachelors hebt gedaan.

Bronnen:
http://www.duo.nl/particulieren/student-hb...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100