hoe kan ik met 100europer14 dagen eten en drinken kopen voor 3 mensen en 1hond? kan iemand mij leren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zal beginnen met enige hoop of bemoedigende woorden en zeg: "het is niet (steeds) makkelijk, maar heel zeker wel te doen!". Meer dan de helft aan kopzorgen kan het al schelen als je eens in alle rust probeert het "bezit en geld probeert te relativeren.... Zal je paar sites geven die je hopelijk bewuster kunnen maken en mogelijk ook tips je kunnen geven ? http://geldloos.nl/tips http://www.beteromgaanmetgeld.nl/algemeen/wat-is-geld-eigenlijk/ en ook hier als je meer "diepgang" zoekt en/of en vanuit een christelijk beginsel : http://www.wanttoknow.nl/dossiers/economie/geld/ http://biflatie.nl/Meer algemenere uitleg) http://www.levensreis.nl/viewtopic.php?f=10&t=162 http://www.consumindertips.nl/ Spit ook eens goed je huis en kasten door, leen even een digicamera van iemand of nu vaker een smartphone oid, en maak kiekjes van alles wat nog een ronde mee zou kunnen en zet dit op bv marktplaats... Probeer , al levert dit vaak niet zoveel op, hiervan een apart potje aan te leggen voor voeding en DA kosten van je hond ;) Succes! Toegevoegd na 3 uur: oops... deze vergeten: http://www.rijkerleven.com/tips.php?l=NL&id=6 Via de index kom je vast nog meer tips tegen ;)

7 euro per dag is niet heel veel om 4 monden te voeren, maar onmogelijk lijkt het me niet. Ik ken niet alle prijzen uit mijn hoofd, bovendien veranderen ze soms dagelijks, maar ik heb wel wat tips. - plan per week wat je wilt eten en koop zoveel mogelijk 1x per week in. Je hebt dan minder momenten om dingen te kopen die je niet echt nodig hebt. Vlees kun je invriezen net als veel groenten die je kort blancheert voordat je ze invriest - Hoe meer je zelf aan je eten werkt, hoe goedkoper het is. Voorgesneden sla, kip en dat soort zaken zijn veel goedkoper als je zelf snijdt. - koop groot in op goedkope plaatsen zoals de markt en supermarkten als Lidl en Aldi - als je op de markt koopt, ga dan tegen het einde wanneer de kooplui van hun spullen af willen - eet groenten van het seizoen en combineer deze in maaltijden voor meerdere dagen. Prei die je vandaag als groente eet, kun je morgen in nasi doen. Spinazie kun je zowel als sla en als groente eten. - Als je meer koopt omdat het goedkoper is, deel dan met iemand in dezelfde situatie - eet niet elke dag vlees, groenten zijn een gezondere en goedkopere maagvulling. Vervang vlees eens door een ei - Bak zelf brood in een broodbakmachine. Lekkerder en als je niet de kant en klare pakken koopt, ben je veel goedkoper uit. - De hond heeft ook recht op goed voer, maar geef m ook eens wat overgebleven rijst, pasta of aardappel met groente. Zorg wel dat het niet te zout en te pittig is, dat is slecht voor honden. - Koop, als je geen water wilt drinken, goedkopere frisdranken bij de Aldi of Lidl. Scheelt enorm met de a-merken en vaak is de smaak niet minder

Tips om goedkoper boodschappen te doen: Maak een boodschappenlijstje voordat u naar de supermarkt gaat. Maak kinderen duidelijk dat ze niets extra's krijgen als ze meegaan met boodschappen doen. Profiteer van aanbiedingen als u zeker weet dat u het product van dat merk en in die hoeveelheid wilt hebben. Als u voor meerdere dagen tegelijk inkoopt en met koken rekening houdt met de volgende dag, kunt u tijd én geld besparen. Doe geen boodschappen met een lege maag. Veel mensen kopen dan allerlei extraatjes. 100 euro per 14 dagen is eigenlijk te weinig maar je kan voor aanvulling van je voedsel naar de voedselbank. Met het voedselpakket dat je wekelijks krijgt en je 50 euro per week zou het net moeten kunnen.

Bronnen:
http://www.nibud.nl/uitgaven/huishouden/vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100