Moet ik de kosten betalen aan een bedrijf dat na de werkzaamheden het probleem niet heeft opgelost?

Hallo,

Vandaag hadden wij een verstopping in de riool waardoor onze complete bijkeuken blank stond. Na verschillende bedrijven te hebben gebeld hadden we er uiteindelijk 1 gevonden die gelijk kon komen. Na 2u proberen kwam deze man tot de conclusie dat hij het probleem niet kon verhelpen. Hij zei wel dat het water nu via de open gemaakte regenpijp zou weglopen en niet meer via de afvoer in de bijkeuken. Totale kosten 151euro (waarvoor ik getekend heb). 2u later kwam er wederom een stortbui en stond de bijkeuken opnieuw blank. Ander bedrijf gebeld (in de avonduren) en die heeft het probleem verholpen (kosten 311 euro) nu is mijn vraag dus: moet ik nu de kosten van het eerste bedrijf betalen? Het probleem was dus niet verholpen en wij moesten dus buiten de normale werktijden om met spoed een ander bedrijf zoeken.
Graag uw advies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een lastige situatie, als je eenmaal getekend hebt ben je akkoord gegaan met de gevraagde kosten. (Was dit overigens voor of na de werkzaamheden?) Als het na de werkzaamheden is getekend heb je weinig kans vrees ik. Heb je voor de werkzaamheden getekend dan zou je kunnen bellen naar het desbetreffende bedrijf om het verhaal voor te leggen, vaak zijn bedrijven dan wel zo klantvriendelijk om een vergoeding aan te bieden of desnoods het volledige bedrag kwijt te schelden. Laat je in ieder geval niet te snel af schepen!

Natuurlijk moet je betalen, het zou een mooie mop zijn als je dat niet zou hoeven doen. Als je tevoren een offerte laat maken waarbij een bedrijf de kans heeft in te schatten of ze de klus kunnen klaren en ze bieden je iets aan, hoef je alleen te betalen als ze het gebodene leveren. Nu vraag je in feite de oplossing van het probleem maar door de telefoon kunnen zij niet zien of het op te lossen is of niet, wat ze je dus bieden, is tijd en mankracht (en als het goed is hun uiterste best om je te helpen). Dat heb je gekregen, dus daar is die rekening voor en die zul je gewoon moeten betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100