Een ouder heeft een schuld gemaakt op naam van een kind voordat die 18 werd. In hoeverre is dit kind hiervoor verantwwoordelijk naar haar 18e?

Het betreft schoolkosten, De ouders hebben niet altijd alle kosten betaald. Nu na haar 18e wordt het kind aangesproken op de kosten van voor dat ze 18 was.

Toegevoegd na 1 uur:
Het wordt dus voornamelijk de vraag: wat gaat de school doen?
De ouder gaat niet betalen, dat lijkt wel zeker

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een volwassen kan aansprakelijk gesteld worden voor de gemaakte kosten. Jongeren tussen 16 en 18 jaar zijn tot zeker hoogte verantwoordelijk. Maar waarschijnlijk heeft de school niet de handtekening van de dochter. Degene waarmee de overeenkomst is afgesloten is verantwoordelijk. Kortom in sommige omstandigheden is de minderjarige wel verantwoordelijk. Maar een minderjarige kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het handelen van meerderjarige. Alleen nu moet na gegaan worden of de overeenkomst met alleen de ouders is aangegaan of ook met de minderjarige. Toegevoegd na 7 minuten: Tot 18 jaar moeten de ouders schoolgeld betalen. Op het moment dat het student 18 jaar of ouder is bij het begin van het schooljaar dient de student het schoolgeld zelf te betalen. Dus de student en de school mag er vanuit gaan dat de ouders verantwoordelijk zijn voor de betaling.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sc...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vo...

Die behoren gehaald te worden bij de ouders. Tot de kinderen 18 zijn zijn de ouders verantwoordelijk hiervoor. Toegevoegd na 56 minuten: http://www.geldenrecht.nl/artikel/2008-06-30/tot-wanneer-zijn-ouders-aansprakelijk-voor-hun-kinderen Toegevoegd na 2 uur: De school kan alleen bij de ouder halen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100