ik woon thuis met schulden ouder heeft wspn wat zijn de gevolgen?

Mijn moeder heeft wspn door omstandigheden ben ik genoodzaakt om weer thuis te wonen. we vragen ons af of dit gevolgen heeft voor mijn moeder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het inkomen dat je hebt is je privé-inkomen. Je moeder heeft haar eigen inkomen, of uitkering. Doordat je met haar gaat samenwonen wordt , voorzover het een bijstandsuitkering is, jouw inkomen het gezinsinkomen met het risico/gevolg dat de uitkering van je moeder stopt. Heeft je moeder AOW, dan blijft ze die ontvangen. Maar ieder draagt zijn eigen schulden en de schulden van je moeder kunnen dus niet bij jou worden aangeslagen. Je hoeft die dus beslist niet te betalen.

Toch zou ik er mee oppassen . want als je moeder bijvoorbeeld huursubsidie krijgt en jij komt halverwege het jaar bij haar wonen en heb je nog eens kans dat ze alles terug moet betalen Ik zou zo wie zo goed informeren want mogelijk dat die mensen die dat schuldgebeuren regelen over bepaalde dingen veel anders denken dan jij en wij doen , bijvoorbeeld over kostgeld e.d

Ik neem aan dat je Moeder wekelijks geld krijgt en misschien huur subsidie en dat je kostgeld gaat betalen ,dan wordt alles opnieuw berekent ,zodat zij niets hoeft in te leveren ,maar neem geen risico maar zekerheid Neem even contact met de bewindvoerder (wsnp) of gemeente (schuldhulp). en de situatie voorleggen Hij of zij kan u nog beter helpen met deze vraag. Normaal is het zo dat er altijd wel wat geregeld kan worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100