ik heb overuren uitbetaald gekregen in termijnen,hou ik er dan meer aan over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als die betaling over meerdere maanden gaat zal u per maand een weinig minder belastingen betalen maar op het eind als de belastingsbrief moet ingevuld worden komt het totaal onder één rubriek en is het eindresultaat dat u op het volledig bedrag zal belast worden ifv de schaal waarin u valt. Dus uiteindelijk is heeft het geen enkel nut behalve voor de baas die het geld langer in zijn zakken kan houden, ten nadele van u.

Je kunt ook voor meer informatie over het minimumloon en bijbanen lezen op de website van minimum jeugdloon. Vaak kun je bij extra inkomsten dit fiscaal vriendelijk regelen.

Bronnen:
http://www.minimum-jeugdloon.nl

Op maandbasis ja op jaar basis nee. Als u door een extra loonbetaling een belasting groep hoger uitvalt in een maand ben je inderdaad extra belasting kwijt. Maar aan het eind van het jaar wordt de te betalen loonbelasting gerekend over een heel jaar. Dan kan je dus het te veel betaalde terug halen of wordt het verrekend met een andere maand waar te kort zou zijn betaald. Als u het handiger vind en niet verplicht bent om jaarlijks een aangifte te doen, is het voor u eenvoudiger om zo niet te veel belasting te betalen en dan later weer terug te halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100