Mag de belatingdienst post van mijn ex naar mij sturen?

Omdat de belastingdienst niet op de hoogte is van het adres van mijn expartner hadden zijn post naar mij gestuurd. Toen ik hen belde zeiden ze dat ze dat weleens doen wanneer dat het laatst bekende adres is van iemand. Maar hij heeft hier nooit gewoond en we zijn al sinds 2007 geen (fiscaal) partner meer en wonen ook niet meer samen. Mag de belastingdienst dit zomaar doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

veel bedrijven met hetzelfde probleem doen dit. ze hopen dat de achtergebleven partner weet waar de geadresseerde woont. iedere keer als het gebeurt kun je op de envelop schrijven: onbekend = retour afzenden als je dit volhoudt, zal je nog maar weinig post voor hem ontvangen. of de belastingdienst dit "mag", het lijkt me dat het niet in de wet staat: "verboden" post te versturen naar bekend oud adres (hoe het dan ook bekend zou zijn : jouw adres...)

Proberen mag dus ja ze kunnen het doen. Hiermee hopen ze een reactie te krijgen en dan misschien ook het nieuwe adres. Het is niet verboden.

Van de site van de Belastingdienst: "Als u binnen Nederland verhuist, is het voldoende om uw adreswijziging bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) door te geven. Wij krijgen uw nieuwe woonadres automatisch van de gemeente." Mij lijkt het erop, dat je ex partner jouw woonadres ten onrechte heeft opgegeven aan de gemeentelijke basisadministratie als het adres waarop hij woonachtig is. De Belastingdienst betrekt de gegevens van die GBA. Misschien kun je eens bij de gemeente informeren wie geregistreerd staan op je woonadres en wat aan een onjuiste registratie eventueel te doen is. (Ik neem aan dat een persoonlijk bezoek aan het gemeentehuis hiervoor noodzakelijk is, met legitimatiebewijs).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100