Ik heb bij mijn zoon nog een cadeaubon van Fixet gevonden.Die was geldig tot een jaar na 31-12-2007.Kan ik er nog wat mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Gast10796; Behalve als boekenlegger gebruiken niet, nee.

Jij hebt bij je zoon een cadeaubon gevonden, en vraagt of JIJ er wat mee kunt? Wat denk je nou zelf, dat ding is van je zoon! En nee, daar kan je niks meer mee als die verlopen is. Er staat namelijk een uiterste geldigheidsdatum op.

Ja hoor, deze bon mag wettelijk niet worden geweigerd! Zelfs al staat er een uiterste datum op! Kadobonnen hebben namelijk de zelfde waarde als geld! Je kunt er dus op staan dat ze de bon innemen! Toegevoegd na 1 uur: Ik ben het na gaan zoeken, maar de consuwijzer beweert toch iets anders als dat ik dacht, namelijk het volgende: Hoe lang is een cadeaubon geldig? Staat er op de cadeaubon geen datum? Dan is de bon voor altijd geldig. Staat er alleen een uitgiftedatum op de cadeaubon? Dan is de bon vijf jaar geldig. De uitgiftedatum is de datum waarop de cadeaubon gekocht is. Er bestaan ook cadeaubonnen die korter geldig zijn. Dan staat er vaak een uitgiftedatum op, en hoe lang de bon geldig is. Is een cadeaubon korter dan een jaar geldig? Dan kan dat niet redelijk zijn. De verkoper moet dan aantonen dat dit toch redelijk is. Bijvoorbeeld bij consumptiebonnen of muntjes voor een bepaald feest of festival. Is uw cadeaubon niet meer geldig? Dan kunt u de verkoper niet dwingen om toch nog iets uit te mogen zoeken. Soms mag u toch nog iets uitzoeken. Dat hangt af van de verkoper.

ja hoor daar kan je nog wat mee. Weggooien bijvoorbeeld....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100