Verandert inkomen bij oude WAO regeling?

Op dit moment ontvang ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering van 80/100% in de oude WAO regeling. Dit betekent dat ik 75% van het dagloon verdien. Mijn vraag is, gaat dit nog naar beneden of blijft dit zo? Ik lees namelijk dingen over twee soorten uitkeringen, maar mij is hierover verder niets meegedeeld. Heel hartelijk dank voor een eventuele reactie! Want ik begrijp echt niet meer hoe het zit.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je nog onder de oude WAO valt, verander er voor jou niets zolang je situatie niet verandert. De WIA is als regeling in de plaats gekomen van de WAO voor nieuwe gevallen. Degenen die al WAO hadden, vallen niet onder de nieuwe wet. De periodieke herkeuringen zijn ook afgeschaft; dat betekent dat je niet meer standaard elke vijf jaar voor herkeuring opgeroepen zult worden, maar dat UWV alleen herkeurt wanneer daar een aanleiding voor is. Bijvoorbeeld als je zelf aangeeft dat je situatie is veranderd.

Op het moment kun je niet maar in de WAO terecht komen. Nu kun je enkel in de WIA terecht komen. De wet die er naar kijkt hoeveel je nog wel kan werken. De mensen die nu in de WAO zitten blijven in de WAO. De WAO blijft bestaan tot de laatste is overleden of 65 is geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100