zieke werknemer zijn contract niet verlengen?

Ik heb een vraag ik heb in januari 2012 een auto ongeluk gehad waarbij ik zeer veel last heb van me nek en rug. Waarbij ik momenteel niet volledig aan het werk ben. Ik werk sinds het auto ongeluk niet meer als 50% 4 uur per dag. mij is gemeld in maart dat mijn contract niet meer verlengt word.
Mag je als werkgever je contact niet meer verlengen als je half dagen werk. Is het zo dat he zieke werknemers 2 jaar lang niet mag ontslaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een contract voor bepaalde tijd loopt af van rechtswegen. Dat je nu ziek bent of gedeeltelijk ziek heeft hier niets mee te maken.

Je wordt niet ontslagen, je contract eindigt van rechtswege en wordt niet verlengd. Je moet zo spoedig mogelijk contact opnemen met het UWV om het een en ander te regelen qua voortzetting ziektewet en uitkering. Wat je huidige werkgever wel moet doen is zorgen dat jij kun reintegreren, bijvoorbeeld door jou 1/2 e dagen te laten werken ipv hele, maar dat doet hij dus al. Hij kan dus niet zeggen, je contract wordt toch niet meer verlengd dus ik werk negens aan mee.

De regel is dat de werkgever het loon van een zieke werknemer maximaal 2 jaar moet doorbetalen. In ieder geval 70% van het (gemaximeerde) loon en minimaal het minimumloon. Dit geldt niet voor medewerkers met tijdelijke contracten. Die contracten houden 'van rechtswege' (= automatisch) op nadat de tijd voorbij is waarvoor ze zijn aangegaan. Een (eerste) contract voor bepaalde tijd kan maximaal tweemaal worden verlengd. (Zitten ook weer regels aan vast). Maar de werkgever is niet verplicht om dat te doen. Het is dus niet zo, dat je een 'langere periode' mag werken omdat je nu 50% van de contractuele werktijd werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100