Als je een schuld hebt bij wehkamp die je per maand afbetaald dmv een betalingsregeling is het dan normaal dat de rente gewoon doorloopt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zult over het openstaande bedrag steeds rente moeten betalen.

Zolang jij niet hebt afbetaald blijf je rente betalen, want je moet het zien als een lening die je hebt gedaan. Lenen kost altijd geld.

Hoe je een openstaand bedrag bij een bedrijf ook betaalt, als je het niet in één keer betaalt, betaal je rente. Dat houdt dus in dat je altijd rente betaalt, daar leven deze bedrijven van net als banken! Veel mensen realiseren zich niet dat als je geen betalings- regeling hebt, maar gewoon een vastgesteld maandelijks bedrag, je ook dan rente betaalt, dat zit in het bedrag en staat op de maandelijkse afrekening. (ik ben ervaringsdeskundig)

Ja, je moet het zien als een soort (duur) doorlopend krediet. Echter Wehkamp verdient er ook nog eens aan..dus hogere rente...

Bedrijven als Wehkamp lijken - redelijk betaalbare - Internetwinkels (voorheen postorderbedrijven) waar je ook nog eens de geweldige mogelijkheid geboden wordt al spullen te kopen als je het geld er nog niet voor hebt. Dat noemen ze 'afbetaling'. Feitelijk is 'afbetaling' echter gewoon een heel dure manier van geld lenen, krediet, tegen enorme rentepercentages, die doortellen zo lang als je 'lening' (afbetaling) loopt. Daardoor betaal je uiteindelijk beduidend meer dan het bedrag dat je eigenlijk had willen uitgeven, alleen LIJKT het per keer wat minder. Uiteindelijk verdienen dergelijke bedrijven maar een klein deel van hun omzet uit de daadwerkelijke goederen die ze verkopen. Het verstrekken van kleine leningen is goed voor het overgrote deel van de omzet. Ze willen dus heel graag dat je dat VOORAL blijft doen. Niks zo vervelend als een klant die meteen contant betaalt. Daar kun je namelijk geen 10, 11, 12 % (!!) rente over trekken -die kan oplopen tot wel een derde of zelfs in extreme gevallen de hélft van het totale aankoopbedrag. Voor iets van 1000 euro tegen 10 % betaal je dus niet 1100 euro, maar ruim over de 1300 tot 1500 zo niet meer als je een keer 'vergeet' te betalen. Beter is dus je te bedenken of je voor het bedrag dat je bij - bijvoorbeeld - Wehkamp wil uitgeven, een (goedkopere !!) lening zou willen afsluiten bij de bank. Is het antwoord 'nee', koop dan ook niet op krediet. Het kost je klauwen vol geld, dat je blijkbaar niet hebt, want anders had je dat krediet niet nodig. Toegevoegd na 4 minuten: In de tweede link een handige calculator waar je je 'afbetalingsregeling' kunt invullen en zien hoeveel rente je bespaard.

Bronnen:
http://www.berekenhet.nl/lenen-en-krediet/...
http://www.verstandiglenen.nl/lenen/lening...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100