Wanneer je een baantje in België of Duitsland vind in loondienst, hoef je in NL dan geen maandelijkse ziektekostenverzekering meer te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je in België of Duitsland werkt, zul je in dat land ook een ziektekostenverzekering moeten afsluiten. De Nederlandse zorgverzekering vervalt dan.

Bronnen:
http://www.cvz.nl/verzekeringen/buitenland...

Het ligt er aan. Je moet in elk geval in één land belasting betalen, en je moet je ook in (of via) dat land verzekeren voor ziektekosten, wat in alle drie de lande ngewon verplicht is. Qua belasting ben in je België het goedkoopst uit, maar : als je daar belasting betaalt, mag je in Nederland geen hypotheekrente meer aftrekken. Ook maak je geen aanspraak meer op voorzieningen/volksverzekeringen waarvoor je dan geen premies meer ophoest. Vaak is het dus wel degelijk interessanter gewoon in Nederland belastingplichtig te blijven (althans, wanneer je daar woont ; anders is dat niet eens in alle gevallen mogelijk). In Europa heb je vrije keus van werk en wonen, maar je zult wel keuzes moeten maken. Van twee walletjes eten kan een heel eind, maar vroeg of laat zijn het niet ALLEEN maar voordelen. Verdiep je tevoren goed in de - ingewikkelde - materie (via een financieel adviseur die van de situatie in beide landen grondig op de hoogte is !!) voor je mogelijk riskante keuzes gaat maken.

Bronnen:
http://www.rnw.nl/nederlands/article/nieuw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100