Is er nog een andere manier dan studiefinanciering om een tegemoetkoming in de studiekosten te krijgen?

Ik vraag dit niet voor mezelf, maar voor een vriend van mij. Hij zit momenteel op het volwassenenonderwijs (HAVO) en is meerderjarig.

Hij kan zijn studie niet betalen en hij dreigt nu te moeten stoppen omdat het financieel niet meer op te brengen is. Op steun van zijn ouders kan hij ook niet rekenen.

Hij krijgt wel studiefinanciering, maar dat is veel te weinig. Verder heeft hij een Wajong uitkering.

Ik heb totaal geen verstand van financien helaas. Het kan toch niet zijn dat hij met zijn studie moet stoppen omdat het niet op te brengen is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De overheid doet er werkelijk alles aan, om mensen die een Wajong-uitkering krijgen, aan werk te helpen, omdat het aantal Wajongers zo sterk stijgt. Het zou dus bijna onvoorstelbaar zijn, dat iemand met zo'n uitkering, die studeert om verder te komen, zijn studie moet beeindigen om financiele redenen. Lees deze informatie eens door: http://www.eigenboontjes.nl/leren/studiefinanciering_en_wajong en mocht je vragen hebben, neem dan contact op. http://www.eigenboontjes.nl/nog_vragen Ik ben ervan overtuigd, dat er voor je vriend een oplossing te vinden is, en dat hij zijn studie af kan maken. Succes!

Nope. Hij krijgt al studiefinanciering zeg je. Een lening zou een optie kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100