Ik heb het idee dat ik ben opgelicht. Is dit een bestaand rekeningnummer? Rekeningnr. 90.17.12.880.

Ik weet dat je er een proef op kunt of kon loslaten, een som met de cijfers van het rekeningnummer. Is die proef (de 'elfproef') nog steeds geldig? Of is het systeem veranderd?

Toegevoegd na 6 minuten:
Het zit zo: ik heb een dienst verleend aan iemand die reageerde op mijn advertentie op Marktplaats. Ze wilde direct geholpen worden, maar ik wilde natuurlijk zekerheid van betaling, zeker bij een nieuwe 'klant'. Ze stuurde me een screenshot waarop ik kon lezen dat ze het bedrag naar me had overgemaakt. Ik heb de dienst toen meteen, 's avonds laat nog omdat ze dat zo graag wilde, verleend. Dit is nu een week geleden en ik heb het geld nog steeds niet binnen. Kunnen mensen valse screenshots van een bankoverschrijving maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een niet (meer) bestaand nummer. Dat kan je uitvinden op deze site: http://www.ibannl.org/iban_check.php Vul een nummer in zonder puntjes en klik op "Zoek IBAN en BIC" je krijgt dan ook de bank te zien. Het is misschien een concurrent geweest. Marktplaats kan fraude opsporen door na te gaan van wie de mail geweest is.

Die proef bestaat nog steeds. Maar naar een niet bestaand nummer kun je geen geld overmaken. Toegevoegd na 6 minuten: Ja dat kunnen ze maken

Mijn vader, medewerker van de Rabobank, zegt dat dit waarschijnlijk een nummer van de SNS- of de ASN bank is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100