Hoeveel alimentatie\levensonderhoud moet ik betalen bij een inkomen van 2500 euro?

weet iemand toevallig hoeveel alimentatie \levensonderhoud moet ik betalen bij een inkomen van 2500 euro? ex krijgt nu een bijstand uitkering en we heben 2 kinderen 8 en 3 . ik heb zelf een hypotheek waar 700 euro p\m moet betalen voor de rest gewoon vaste lasten...??
is levensonderhoud anders dan alimentatie ? wat betekent in mijn geval...nooit getrouwd geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In onderstaande link kan je globaal kijken wat je eventueel moet betalen. Hier is geen rekening gehouden met zgn draagkracht, dat betekend wat jij als betalende ouder overhoud na aftrek van vaste lasten zoals huur/hypotheek enz en de alimentatie, dit is het zgn normbedrag, hierover staat iets in de laatste link Omdat dit per persoon verschillend is kan je niet zomaar zo'n berekening maken. Zoals eerder al geantwoord, zal alle alimentatie naar de uitkeringsinstantie gaan, jouw ex krijgt dit niet omdat ze een bijstands uitkering heeft. Kinderalimentatie is aftrekbaar bij de belasting dienst, hiervoor moet je een minimum bedrag per kind betalen en voldoen aan bepaalde voorwaarden, deze staan in de tweede link Toegevoegd na 59 seconden: Ik ben even uitgegaan van kinderalimentatie, weet niet of je die bedoelt

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/1284...
http://www.alimentatiewijzer.nl/woordenboe...
http://www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/k...

Ik weet niet hoeveel alimentatie je zou moeten betalen, 6 jaar geleden was het rond de 65 euro minimaal per kind. Maar als je ex nu een uitkering krijgt is het jammer geld. En waarom zou jou ex niet kunnen werken? elke moeder moet werken en helemaal als je alleenstaande ouder bent. Als je nog met haar door een deur kan, dan zou ik haar ook aansporen om te gaan werken, want jou zuur verdiende centjes gaan gewoon naar de staat. Het wordt ingehouden van haar uitkering, dood zonde! Het maakt de sociale dienst niet uit hoeveel jij overhoudt om je eigen te onderhouden, ze zullen je zo veel mogelijk uitkleden als mogelijk is om zelf te sparen op uitkering van je ex.

Het lijkt mij dat je alleen alimentatie betaald voor de kids als je deze erkend hebt. De hoogte weet ik niet helaas. Als je geen juridische overeenkomst (getrouwd/ partnerschap/ samenlevingscontract) hebt met je ex dan heb je geen financiele verplichting tegen over je ex. Zorg dat je een advocaat vraagt naar je rechten en plichten en maak goeie afspraken over de kids. Moreel gezien zou ik het raar vinden als je niet eens in de levensonderhoud voor je eigen kinderen zou willen voorzien. Ik hoop dat dit ook niet het geval is.

Kinderalimentatie. De hoogte is niet zo makkelijk in te schatten maar ik vermoed tussen eur 350 a eur 500 voor 2 kinderen. Daarvan is een deel van de belasting aftrekbaar. Partnerali. Dat is afhankelijk hoe lang jullie samen zijn geweest. Als dat langer is dan 12 jaar op hetzelfde adres, heeft jullie relatie die zelfde status als getrouwd gehad. In dat geval zal je dus ook partnerali moeten betalen. Als jullie jongste kind 6 jaar is, wordt je ex dan ook aangespoord om te gaan werken. Dat je hoge hypotheek hebt heeft de rechtbank geen boodschap aan. Ze zullen je als alleenstaande beoordelen en zo jij ruimte bepalen. Je hebt een fors imkomen en zult dus veel moeten bijdragen. Als je ex nu een uitkering heeft, is het verstandig om de sociale dienst zelf te laten bepalen wat je moet betalen. Zij houden zich strikt aan de regels. Als je het laat bepalen door een rechtbank is de kans heel erg groot dat je fors meer moet betalen. Als je meer vragen hebt dan stuur je maar pm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100