Ik heb onoverkomelijke schulden. Kan ik een maatschappelijk werkster krijgen?

m/v natuurlijk. Voor schuldsanering kom ik niet in aanmerking. (sociale dienst). Maar een maatschappelijk werker zou wel wat rust in de tent geven. Hoe en waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stap naar je huisarts :-) die verwijst je door

google: maatschappelijk werk plaatsnaam Waar gaat het om? met 10.000,- creditcard/enz. schuld kunnen ze je misschien helpen, maar met 150.000,- zou ik een financieel adviseur op gaan zoeken. Toegevoegd na 12 uur: minnen omdat ik hem laat googlen? Ik weet toch niet waar hij woont en op deze manier krijgt je op de 1e plaats waar hij kan aankloppen. het bedrag lijkt me ook belangrijk want met echt hoge schulden moet je niet bij maatschappelijk werk aankloppen, die kunnen daar niks mee. Ik zie nu dat het hem vooral om het "rustgevende" gaat.

Maatschappelijk werk voortaan via verwijzing huisarts Per 1 april 2010 is de huisarts het eerste aanspreekpunt voor het maatschappelijk werk. Veel instellingen hebben een vorm van maatschappelijk werk. Ook veel gezondheidscentra, waar huisartsen, apotheek, en andere behandelaars zitten hebben een maatschappelijk werker. Het is dus logisch om eerst aan je huisarts te vragen hoe je doorverwezen kan worden.

Stap naar het algemeen maatschappelijk werk, en vraag aan de dienstdoende maatschappelijk werker om je te helpen met de budgettering. Sommige m.w. bureaus hebben daar een speciale afdeling voor, maar bij een kleiner bureau moet iedere m.w.er het kunnen. Succes. Je kunt er zonder verwijzing naar toe, en het is gesubsidieerd, dus het kost niks. Je hoeft er niet voor naar de huisarts, het is eerstelijnshulpverlening. Toegevoegd na 12 uur: http://www.movisie.nl/106136/def/home/clientondersteuning/soorten_ondersteuning_/algemeen_maatschappelijk_werk_/ Ik heb het even uitgezocht. Het algemeen maatschappelijk werk is nog steeds eerste lijnshulp. Maar gespecialiseerd mw. zoals dat door de GGZ wordt aangeboden, kan slechts na verwijzing door de huisarts worden genoten.

Bronnen:
ben zelf maatschappelijk werker geweest.

Stap naar maatschappelijk werk. Kijk in gemeentegids of informeer bij gemeente. Er worden oa cursussen gegeven. Naast budgetbeheer leer je mede landers kennen en kan je met 'gelijkgestemden' er over praten. Iets wat je niet zo snel doet met familie en kennissen. Budgetbeheer valt overigens ook onder 'thuiszorg'. Als je thuis met iemand over je 'problemen' wilt praten en advies wilt Via een verwijzing van je huisarts kan je deze 'zorgvraag' bij een thuiszorg organisatie neerleggen. Voor meer info, raadpleeg NIBUD site.

Hallo, Je geeft aan dat je onoverkomelijke schulden hebt, maar wat bedoel je daarmee? Daarnaast geef je aan dat je niet in aanmerking komt voor de schuldsanering, maar waarom niet als ik vragen mag? Ook als je een uitkering volgens de bijstand krijgt zou je in aanmerking kunnen komen voor schuldhulpverlening. Je zou graag een maatschappelijk werkster willen, maar wat verwacht je dan van diegene? Groeten, Fizom Toegevoegd na 23 uur: Je hebt het al vaker kunnen lezen en ik zou je ook adviseren naar maatschappelijk werk te gaan. Zij weten inderdaad welke mogelijkheden er zijn om jou verder te kunnen helpen. Een andere mogelijkheid is de stichting Humanitas. Wel goed van je dat je het aan gaat pakken en ik wens je hiermee veel succes.

Ik weet niet beter dan dat je met een uitkering ook geholpen moet worden door schuldhulpverlening. Dat is een van de eerste zaken die ze bij schuldhulpverlening doen als je geen inkomen hebt, je een uitkering aan laten vragen. Het kan zijn dat je de laatste 10 jaar al een beroep op schuldhulpverlening hebt gedaan en dat je daarom niet in aanmerking komt voor hulp. Deze eis is in de regel niet heel vast, in bepaalde gevallen kan een gemeente hiervan afwijken. Dat verschilt van persoon tot persoon. In Rotterdam moet je bij de kredietbank Rotterdam zijn. http://www.sozawe.rotterdam.nl/smartsite.dws?Tekstmode=1&id=229&goto=2104263&style=5827 Zij kunnen waar mogelijk en aan de voorwaarden voldaan, ook leningen overnemen. Zij lossen dan de schulden af en jij hebt dan nog 1 lening af te lossen aan de kredietbank. Meestal is de rente wel lager dan dat je nu op dure rekeningen betaalt. Ik zou toch met de kredietbank een gesprek aanvragen en kijken wat ze voor je kunnen betekenen. Ook op andere vlakken zouden ze moeten kunnen helpen, eventueel budgetbeheer, om te zorgen dat je de boel op een rijtje kent en daarna de schuldsanering in. Kortom waag de stap. Zorg dat je een goed overzicht van inkomsten, uitgaven (vaste lasten) en schulden hebt, zodat ze direct goed inzicht hebben in jouw situatie. Dat praat vaak vaak sneller. Veel succes en ben benieuwd hoe het verder gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100