Hallo Mijn vrouw die werkt voor schoonmaakbedrijf 36uur pw5dgn.vastecontract sinds2003. ze verplichten haar om 3 uur minder te werken kan dat zomaar

wij denken dan deze schoonmaak bedrijf binnenkort hun werk verliezen(omdat er andere bedrijf is die goedkoper werkt )en ze zijn van plan om minder te gaan werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee verplichten kunnen ze het niet. Maar....wellicht als elke werknemer hetzelfde werk doet in wat minder tijd, dat hun baan dan wel behouden kan worden. Daarnaast merk je er financieel niets eens veel van als je netto iets minder krijgt. De werkgever derentegen is het bruto wel een groot verschil.

niet verplichten nee, maar als er minder werk is dan zou je niet anders kunnen als baas zijnde. hij zal echt z,n best wel doen om het oude niveau aan uren weer terug te brengen naar wat het was. maar deze tijd gaat een hoop per inschrijving, en moet je maar afwachten of hij de klus krijgt. voorheen als je je werk goed doet werd het je gegund, maar nu het zo moet is de concurrentie moordend, en kunnen bedrijven uit een andere hoek van het land de klus komen klaren, en staat je baas achter z,n oor te krabbelen van hoe kunnen hun dat doen voor die prijs. het is jammer, maar zo is het nu eenmaal.

Dit valt (als ik het goed begrijp) onder deeltijdontslag. Heb hier zelf mee te maken gehad, en let goed op je tellen. Een baas zal het liefst dit buiten het instanties om doen, want dat is het goedkoopst. Ik weet niet of je bedrijf een ondernemingsraad heeft, hier kan je advies vragen. Het is niet zomaar mogelijk, lees hieronder. Deeltijd ontslag van een werknemer om een aantal uren van het dienstverband te reduceren (ofwel gedeeltelijk ontslag) is juridisch niet mogelijk. Het UWV WERKbedrijf hanteert dan ook als hoofdregel dat deeltijd ontslag niet is toegestaan, tenzij de werkgever aannemelijk maakt dat deeltijd ontslag onvermijdelijk is. In dat geval verbindt het UWV WERKbedrijf aan de te verlenen ontslagvergunning een zogenaamde “premissie”. Onlangs heeft de Kantonrechter zich uitgelaten over de vraag of een deeltijd ontbinding van de arbeidsovereenkomst toelaatbaar is. Toegevoegd na 3 minuten: Als je baas dit wil, moet hij het via het CWI spelen. Sommige bazen doen dit liever niet omdat het CWI best streng is en er allerlei regels moeten worden toegepast. Het makkelijst en goedkoopst is het voor je baas dus om te vragen of mede te delen dat het niet anders kan, zo zullen de meeste mensen akkoord gaan. Je zal zelf de afweging moeten maken of je er tegenin gaat of het accepteert.

Ik zou even bij de FNV informeren hoe het zit. De CAO voor het schoonmaakwezen wordt door de FNV onderhandeld. Ook kan je het melden bij de Ondernemingsraad en vragen wat zij ervan weten.

Bronnen:
http://account.yourzine.nl/scripts/pagina....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100