Horen toeslagen bij het inkomen in het geval van verdeling van kosten naar rato van inkomen?

Wij delen kosten van levensonderhoud naar rato van inkomen. Dit klonk heel simpel tot we eens gingen kijken waaruit het inkomen daadwerkelijk is opgebouwd.

Onregelmatigheidstoeslag bijvoorbeeld, of een lease auto, reiskosten vergoeding, maar ook een extra toeslag voor on call diensten.

Hoort dit bij inkomsten, valt dit erbuiten? Hoe berekenen we dit het eerlijkste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maak het niet te ingewikkeld en richt je op besteedbaar inkomen. Houd daarbij rekening met mogelijk te betalen/te ontvangen inkomstenbelasting. Bekijk het geheel ook op jaarbasis.

Alles waar je nettogeld voor krijgt zijn inkomsten, alles waar je voor moet betalen zijn kosten. Maar ga je ook zo ver dat je verschil maakt tussen primaire levensbehoeften en secundaire en nutsbedrijven? Wie staat het langst onder de douche, wie eet het laatste koekje? Ik neem aan dat alle uitgaven (die niet privé) zijn bij elkaar geteld worden. Als je denkt dat je mét loontoeslagen teveel betaald, dan moet je een andere baan gaan zoeken, waar je geen toeslagen etc. hebt, en liefst een, met een gelijk loon als van de partner.

De simpel manier is het netto salaris en overige netto inkomsten bij elkaar optellen. Alles wat je dus op je bankrekening ontvang is inkomsten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100