Ik verstuurde een kaartje met TNT post en had er 50 € bij gestopt, maar het is niet aangekomen. Kan men zien dat er geld in zit en het onderscheppen?

Het is al enkele weken geleden. Ik stuurde het naar België en ik dacht dat het wel veilig zou zijn. Kan men eigenlijk bij de post zien dat er geld in zit (het was een dikke enveloppe met daarin een brief met daarin een briefje van 50, dus in principe was het zeker niet zomaar zichtbaar). Of hebben zij speciale scanners, en kan het dat iemand bij de post de brief geopend heeft, het geld eruitgenomen en de brief vernietigd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb zoiets ook al eens meegemaakt, zelfs dat geld uit een dichtgevouwen kaart was weggeplukt. Meeste postbodes zijn te vertrouwen maar een poststuk gaat door vele handen en er is er maar een hebberige nodig. Die hebberigen weten kennelijk wat ze moeten ondervangen.

Tegenwoordig kan iedereen postbode zijn, zelfs je buurman of buurvrouw. Ik geloof niet dat ze speciale scanners hebben om te kijken of er geld in zit, maar in principe kun jij dat ook hè. Probeer maar eens een envelop met een briefje erin tegen het licht te houden. Dan zie je zo het geld zitten.. Het is een grote kans dat je geld is meegenomen door een postbode. Misschien is je brief wel echt weg, dat wil ook wel eens gebeuren. Je kunt er nu in ieder geval niets meer aan doen. En dat is niet leuk, maar erover blijven dubben heeft ook geen zin.

Ik heb ook een aantal keren meegemaakt dat kaarten waren opengescheurd die van en naar Engeland gestuurd waren. Het betrof altijd 3d-kaarten ... ik denk daarom ook dat ze dachten dat er geld aan toegevoegd omdat ze verdikkingen voelden en helaas was het in een paar gevallen ook zo. Ging het bij jou wellicht ook om een 3d-kaart?

Ik geloof niet dat er speciale scanners zijn, wat zou het nut daarvan moeten zijn? Post kan altijd kwijtraken, het is wel toevallig dat het nu net met deze brief gebeurt. Een volgende keer toch maar aangetekend verzenden :/

ik kreeg ook wel post met een eurobiljet erin, nooit problemen mee gehad, kwam gewoon aan. en ik verstuurde ook biljetten, 5 euro, 20 euro zonder trouble. ik denk dat je heel erg pech hebt, het is niet gebruikelijk dat de post scant, voorzover ik weet hebben zij geen speciale scanners, of zoekraakt.

't Blijft een risico, geld in een envelop versturen. Kans op zoekraken blijft aanwezig. En het vervelende is: je kunt niet bewijzen dat je het hebt verstuurd. Volgende keer toch maar aanteken, dat is ongeveer 6 euro, of gewoon overmaken. Maar 't is wel balen voor je!

Tja als het in een kaart zat, zal je het idd niet zomaar zien zitten, ze hebben er echt geen speciale scanners voor, want dan zouden ze ook verplicht zijn het geld weer netjes retour afzender te geven. Nu blijft er regelmatig wel eens wat achter, en het is niet zelden dat er een kaartje verstuurd wordt met geld erin. Soms zijn er creatieve postbodes die dit toch gaan checken, (brief open stomen en controleren maar) dit is gewoon diefstal, het valt alleen bijna niet bewijzen. Een vrienden van me was ooit postbode, dus die wist nog wel eens wat er gebeurde bij de post. Wat regels van de TNT Artikel 27 Inzage, diversen Artikel 8 Dit artikel geeft de hoofdregels weer voor de aansprakelijkheid van TNT Post tegenover de contractant; de afzender dus. De aansprakelijkheid van TNT Post is in de Postwet beperkt tot de poststukken, die met het oog op die aansprakelijkheid worden geregistreerd....... Heeft de inhoud op zichzelf waarde, dan is één van de andere geregistreerde wijzen van verzending méér aangewezen. Zo is voor het verzenden van bijzondere goederen of waarden de aanvullende dienst aangetekend met waardeaangifte/‘verzekerd vervoer’ (in het binnenland) of aangetekend met waardeaangifte (naar het buitenland) het meest aangewezen.............................

Bronnen:
http://www.tntpost.nl/voorthuis/images/AVP...

scanners hebben ze niet, ervaring wel... ik heb zelf vroeger bij de ptt gewerkt, tijdens drukke feestdagen, en de ervaring van de sorteerders is ongekend, ze halen moeiteloos de brieven en of kaarten met geld eruit... ik stuur vanaf hier best vaak geld op naar nederland... maar altijd in zilverpapier dan zie je op geen enkele manier dat er geld bijgesloten is ... die tip kreeg ik toen van de afdeling chef...

ik heb iemand een kaart gestuurd met een bloemenbon van 15,- erin, mooi dat hij niet aangekomen is, andere post wel. Dus is ook gewoon gestolen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100