Is dit leeftijdsdiscriminatie? En mag het op deze manier?

http://www.stepstone.nl/banen--Account-Manager-Foodservice-Amsterdam-Independent-Recruiters--322222-inline.html?cid=ws_M4N__MichielBakker,m4n

Toegevoegd na 6 minuten:
Nu met juiste url: http://bit.ly/aAJjCh

Toegevoegd na 22 minuten:
Ik bedoel mag je in een vacature een leeftijd aangeven?

Ik dacht dat, dat alleen al verboden was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit is leeftijdsdiscriminatie en nee, het mag niet tenzij er een goede reden voor is, bijvoorbeeld: een vacature staat open voor jongeren ivm een bepaalde subsidie die een bedrijf/organisatie krijgt voor het bestrijden van jongerenwerkloosheid. Zie ook hier: http://www.jurofoon.nl/jurofoonjournaal/200401/leeftijdsdiscriminatie.asp Overzicht meldpunten: http://www.socialezekerheid.nl/smartsite.dws?id=52631

Leeftijdsdiscriminatie is legaal in Nederland. Zo treedt de overheid bijv. ook niet op tegen 't alleen aannemen van jonge kassieres. Toegevoegd na 1 minuut: Maar het is dus inderdaad leeftijdsdiscriminatie. Ze discrimineren ook bijvoorbeeld jegens MAVO's/VMBO's: HBO+ is vereist. Ook dat is legaal.

Nee, dat hoeft geen leeftijdsdiscriminatie te zijn. Misschien zijn er te veel ouderen en willen ze juist de gemiddelde leeftijd omlaag brengen door een jonger iemand aan te nemen. Maar zeker weten doe je nooit. Kennelijk heeft het bedrijf een plausibele reden, anders zouden ze de leeftijd er nooit bij vermelden.

Leeftijdsdiscriminatie is verboden in Nederland. Dat staat in de Wet Gelijke Behandeling. Alleen als er een plausibele reden is dat er een leeftijd wordt gevraagd, mag je die eis stellen. Er is een commissie gelijke behandeling, die klachten behandelt. Op hun website kun je informatie vinden. Succes met solliciteren.

Bronnen:
www.cgb.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100