Moe je een zorgverzekering aanvragen als je 18 wordt? Ik word in december 2012 18. Ik moet zorgtoeslag aanvragen

Ik heb al studiefinanciering en ov chipkaart aangevraagd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je 18 bent, heb je een eigen zorgverzekering nodig. Op dit moment (t/m januari) is het moment om over te stappen van zorgverzekering, daarom hebben veel zorgverzekering speciale aanbiedingen. Ook zijn er speciale studentenverzekeringen. Het handigste is om te vergelijken welke verzekering het goedkoopste is, die waar je nu al bij zit of een andere.

Als je 18 wordt krijg je als het goed is een brief van je huidige zorgverzekeraar over dat je moet gaan betalen en dat je kan wisselen van zorgverzekeraar. Voor alles wat je moet doen als je 18 wordt, zie de bron

Bronnen:
http://18ennu.nl

Voor zorgtoeslag moet je bij de belastingdienst zijn, je kunt dit schriftelijk of via internet aanvragen, doe dat wel zo snel mogelijk: www.belastingdienst.nl/zorgtoeslag Je kunt je huidige verzekering door laten lopen, maar beter kun je gaan vergelijken wat het beste bij je past en daar je verzekering afsluiten, zoek daarvoor op de vergelijkingssites oa: www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering Toegevoegd na 2 minuten: Als je besluit over te stappen, vergeet dan niet de huidige verzekering op te laten zeggen door je ouders.

Iedere inwoner in Nederland van 18 jaar moet zijn eigen zorgverzekering hebben, tenzij je hier vanwege geloof of geloofsovertuiging niet aan wilt voldoen. Lees in mijn bron meer over zorgverzekeringen. Verder kun je op www.toeslagen.nl je zorgslag aanvragen (wel met DigiD). Er wordt dan obv je inkomen bepaald hoeveel toeslag je mag ontvangen.

Bronnen:
http://www.zorgverzekering-nederland.nl/zo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100