Wachttijd van 3 maanden bij rechtsbijstandsverzekering bij overstappen naar een andere verzekeraar?

Ik weet dat de meeste verzekeraars bij het aangaan van een rechtsbijstandsverzekering een wachttijd hanteren van 3 maanden. Hoe zit het dan als je overstapt van de ene verzekeraar naar de andere? Als er in de eerste drie maanden van je nieuwe verzekeraar iets gebeurt, moet je dan nog bij je oude verzekeraar zijn? Of moet je 3 maanden dubbel verzekerd zijn om voor dekking in aanmerking te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klopt dat er bij het aangaan van een nieuwe rechtsbijstandverzekering een zgn. wachttijd is van 3 maanden, en soms ook van 6 maanden. Maar er zijn ook uitzonderingen, zoals b.v. verkeer- en strafzaken. Maar bij het overstappen is er geen enkel probleem. Je moet alleen, als je gebruik maakt van een van de diensten, daar bij de vorige verzekeraan OOK voor verzekerd geweest zijn. Dat is begrijpelijk, want als je nieuwe verzekering iets dekt, dat de vorige niet dekte, is het nieuw, en dan geldt de wachttijd. Bij Ohra staat dit zwart-op-wit: http://www.ohra.nl/rechtsbijstandverzekering/klantenservice/index.jsp en hier staat het in het algmeen: http://www.fx.nl/artikel/Overstappen-rechtsbijstandverzekering+3/default.aspx Hoewel dit allemaal heel duidelijk is, raad ik je aan bij de overstap naar de nieuwe rechtsbijstandverzekering, dit voor alle zekerheid nog even goed te checken. Eén telefoontje, en je weet precies waar je aan toe bent.

Je bent gewoon direct verzekerd bij de nieuwe verzekeraar. Daar betaal je ook je premie aan. Zou fraai zijn als je dan nog moest declareren bij de oude. Wel zorgen dat je uiterlijk 31-12 overgestapt bent. Toegevoegd na 2 minuten: Sorry, ik lees het helemaal verkeerd. Dacht dat het over je zorgverzekering ging. Ik hoop dat je het juiste antwoord nog krijgt. Anders kun je het misschien vinden op http://www.iusmentis.com/. Je kunt via het contactformulier evt. ook je vraag stellen. Succes!

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100