Hoe lang blijft een oude schuld staan bij een incassobureau?

Het betreft hier een schuld (F13.000) die al 30 jaar geleden is gemaakt (onder huwelijk in GvG) en het bedrijf dat daar verantwoordelijk was is reeds lang failliet verklaard. Is nu opgelopen tot +/- €50.000 en wordt door incassobureau telkenmale weer getracht te innen.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe blijft een schuld bestaan totdat die afbetaald is. Maar als een schuld al dertig jaar bestaat, betekent dat in de praktijk dat men je 'allang' 'vergeten' is. Echter als je plotseling rijk zou worden, door bv. een erfenis of door het winnen van een grote geldprijs, dan kan men alsnog bij je op de stoep staan om die oude schuld alsnog te vereffenen. Groet, Ton

Je schrijft "het bedrijf dat daar verantwoordelijk was is reeds lang failliet verklaard". Na het einde van uw faillissement bent u niet automatisch schuldenvrij. Dat kan pas als er een akkoord is met uw schuldeisers. En als de rechtbank dat akkoord goedkeurt. U betaalt uw schuldeisers dan een deel van hun vordering. En de rest van de schulden wordt kwijtgescholden. In alle andere gevallen blijven uw schulden na het einde van het faillissement bestaan. Dit betekent dat schuldeisers ook na afloop van uw faillissement geld van u kunnen blijven eisen. Als privépersoon wilt u niet uw hele leven blijven zitten met de schulden uit het faillissement van uw bedrijf. Daarom is er de Wet Schuldsanering natuurlijke personen. Als de rechtbank u toelaat tot de regeling, dan kunt u na een saneringsperiode van 3 jaar schuldenvrij verder. Tot die tijd blijven schulden gewoon bestaan.

Bronnen:
http://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100