Mijn ouders hebben schuld bij de Rabobank.Nou zeggen mijn ouders dat als bijvoorbeeld mijn vader overlijd dat dan de gehele schuld vervalt.Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan als ze daarvoor een verzekering hebben afgesloten. Maar dat is niet automatisch zo.

Wanneer de lening gekoppeld is aan een overlijdensrisico verzekering dan kan dat inderdaad. Dit is vaak een voorwaarde voor hypotheken en grote leningen

Een gewone bankschuld vervalt niet door overlijden. Die gaat deel uitmaken van de erfenis. Afbetalingsverplichtingen van een schuld blijven na het overlijden bestaan en moeten door de erfgenamen worden voldaan. Tenzij de erfenis wordt verworpen (de erfgenaam die dat doet krijgt niets, geen bezitting, geen schuld) of beneficiair wordt aanvaard (de erfgenaam die dat doet krijgt eventueel nog iets, namelijk als er een bedrag over is nadat de schulden zijn voldaan.) Het wordt natuurlijk anders bij bijv. een hypotheekschuld waarvoor een overlijdensrisico is afgesloten. Toegevoegd na 1 minuut: overlijdensrisco = overlijdensrisicoverzekering (want dat we eens zullen overlijden is geen risico maar een zekerheid...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100