welke economen in binnen-of buitenland hebben de kredietcrisis van 2008 correct voorspeld?

economen/gurus/commentatoren whatever. Wie was/waren er correct in zijn/hun voorspelling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In 2005 voorzag de econoom Nouriel Roubini het instorten van de vastgoedmarkt. http://archive.fortune.com/galleries/2008/fortune/0808/gallery.whosawitcoming.fortune/2.html In datzelfde jaar gaf Raghuram G. Rajan een presentatie aan het IMF waarin hij waarschuwde voor een hypotheekcrisis en de gevaren van credit-default swaps. https://www.imf.org/external/np/speeches/2005/082705.htm Med Jones zag het barsten van de 'real estate bubble' aankomen en voorspelde welke gevolgen dit zou hebben voor het consumentenvertrouwen in de V.S. en de impact op de wereldmarkt. http://www.ceoqmagazine.com/whopredictedfinancialcrisis/ Een overzichtje (veruit de meeste economen, politici, et cetera zagen het namelijk niet aankomen) vind je in de link hieronder.

Bronnen:
http://www.huffingtonpost.com/2009/09/03/t...

Dat heeft helemaal niemand voorspeld. Als je naar VPRO Boeken had gekeken, had je de volgende uitspraak van een econoom kunnen horen: "Economen hebben nergens verstand van. Ook niet van economie. Dat is wel gebleken".

Historicus Erik Mecking heeft in zijn boek 'Deflatie in aantocht' correct voorzien dat er een crisis zou komne, en ook de onderliggende oorzaak (teveel schulden). Hij baseerde zich oa. op het werk van Kondratieff.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kondratieff-golf
http://www.bol.com/nl/p/deflatie-in-aantoc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100