Wat is de tegenwaarde van de Bitcoin?

zoals goud is voor de Euro dollar etc?

Toegevoegd na 4 minuten:
Wat geeft hem dan zijn waarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die is er niet. De bitcoin is waard wat 'de spreekwoordelijke gek' ervoor geeft. Dus echt een geval van vraag en aanbod. Daarom zie je ook dat de waarde van de bitcoin zo hard op en neer kan gaan. Er is geen fysieke achterliggende waarde.

Er is geen tegenwaarde voor de Bitcoin net zoals dat de Euro en Dollar niet aan goud gelieerd zijn. Dat mensen dat nog steeds denken.... Toegevoegd na 2 minuten: Er is geen enkel land die dat nog doet: As of 2013 no country used a gold standard as the basis of its monetary system, although some hold substantial gold reserves http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_standard Toegevoegd na 5 minuten: Zoals alle geld, krijgt Bitcoin zijn waarde door het geloof wat er in de munt gesteld wordt. Als niemand de dollar meer vertrouwt en weigert te accepteren is deze morgen exact 0 euro waard.

De waarde van de Bitcoin is nu: 688,98€ (2014-01-15 16:54:29). Deze data komt van MtGox. De datum/tijd tussen de haakjes geeft aan van wanneer deze waarde is.

Bronnen:
http://www.vanheusden.com/bitcoins/#waarde

Net als andere munteenheden wordt de bitcoin niet gedekt door metaal, maar is de waarde afhankelijk van de wet van vraag en aanbod. Het grote verschil is dat bitcoins niet bijgemaakt of venietigd kunnen worden. Er zijn 21 miljoen bitcoins in omloop, en dat blijft zo. Als er meer mensen zijn die bitcoins willen hebben, dan worden alle bitcoins meer waard. Willen mensen van hun bitcoins af, dan daalt de waarde. Dollars en euro's hebben een tegenwaarde omdat er een centrale bank is die de waarde ervan garandeert, bitcoins hebben waarde omdat ze schaars zijn.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=FIqShRg91so

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100