pensioen kunnen pensioenfondsen bij geldtekort zomaar de voorwaarden wijzigen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn het zelfs verplicht vanuit de banken. Omdat ze moeten uitrekenen hoeveel procent ze bezitten ten opzichte van wat ze gaan uitkeren. Als dit percentage te laag is moeten ze de uitkering zelf aan passen en/of de pensioenen verhogen. Om te zorgen dat er in de toekomst nog een pensioen is. Want bij een failliet pensioenbedrijf komt er niets meer terug van wat je erin gestoken hebt.

Niet zomaar maar op grond van berekeningen. Dus als de huidige bezittingen en te verwachten ontvangsten uit die bezittingen veel lager zijn dan de huidige verplichtingen en toekomstige nu al verdiende pensioenuitkeringen. Dat tekort moetopgelost worden. Probleem is daarbij dat de toekomstige rentebaten bereken moeten worden op basis van de huidige lage rente en de huidige niet erg hoge koersen.

ja, ze zijn wettelijk verplicht een bepaalde reserve te hebben. zakken ze hieronder dan moeten ze maatregelen nemen. enerzijds een verhoging van pensioenbijdrage van de werkenden, anderzijds een verlaging van de uitkering van pensioentrekkende. maak dit zelf mee op het moment.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100