In febr word ik 65, mijn vrouw is 63 ik verhuur een deel van mijn woning aan een studente word ik straks gekort op mijn AOW?

Mijn vrouw werkt op het moment dat ik 65 word niet meer, ik sta voor een raadsel hoe ik mijn Aow kan berekenen en straks de eindjes aan elkaar moet gaan knopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit heeft geen invloed op de hoogte van de AOW. Zie: http://www.nibud.nl/inkomsten/pensioen/bijverdienen-naast-het-pensioen.html En: http://www.nibud.nl/inkomsten/pensioen/bijverdienen-naast-het-pensioen.html

Hoewel geen specialist zijnde lijkt het me van niet. De AOW is namelijk niet inkomensafhankelijk maar een vast bedrag. Wel maakt het uit of u alleenstaand bent of een partner hebt. U kunt beter even bellen danwel mailen met een organisatie voor ouderen. De ouderenbond bijvoorbeeld.

Je kan via onderstaande link je pensioen berekenen, in jouw geval bestaat zelfs het partnerpensioen nog (wat in 2015 wordt afgeschaft), je partner krijgt dus een eigen inkomen. Toegevoegd na 49 seconden: ...en de neveninkomsten uit onderhuur zijn niet van invloed.

Bronnen:
https://secure5.svb.nl/standverzekering-ao...

De AOW is een vast bedrag (mits volledig verzekerd geweest, maar daar ga ik wel van uit) en de toeslag is inkomensafhankelijk. Hierbij de berekening voor de toeslag: Uw partner heeft een salaris, of winst uit een eigen bedrijf. Deze inkomsten trekken we gedeeltelijk af van de toeslag. We berekenen dit als volgt: De eerste € 212,40 van het brutomaandsalaris tellen we niet mee. Het salaris daarboven trekken we voor twee derde van uw toeslag af. Verdient uw partner bruto meer dan € 1.264,64 per maand, dan krijgt u geen toeslag meer. De AOW is maandelijks bruto € 735,75 en de inkomensafhankelijke toeslag in beginsel ook. Uw inkomsten worden dus niet op uw AOW-pensioen gekort. U heeft dus straks volledig AOW, plus eventuele een stukje toeslag, plus het inkomen van uw vrouw en uw verdiensten uit de verhuur. De bruto AOW weet u nu, de eventuele toeslag kunt u uitrekenen, de inkomsten van uw vrouw weet u en u weet wat u verdient met de verhuur. Alles bij elkaar opgeteld, weet u wat u krijgt op uw 65ste. Toegevoegd na 8 minuten: Uiteraard eventueel nog aangevuld met een bedrijfspensioen, indien u deze heeft opgebouwd.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/aow/

Er zijn al wat antwoorden gegeven maar om zelf alle informatie te krijgen zou ik even naar de site van de verstrekker gaan en dat is het SVB.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/ho...

"Uw partner is nog geen 65, u krijgt volledige toeslag Bedrag per maand met heffingskorting zonder heffingskorting Bruto * € 1.437,24 € 1.437,24 Loonheffing € 89,08 € 223,16 Bijdrage Zvw € 101,32 € 101,32 Netto € 1.246,84 € 1.112,76 * Het bruto bedrag is inclusief de tegemoetkoming AOW van € 34,26. De vakantie-uitkering bedraagt bruto € 81,32 per maand en wordt in de maand mei uitbetaald." "Uw bruto inkomsten uit kamerverhuur zijn onbelast tot een bedrag van € 3831 per jaar, dus ongeveer € 325 per maand. Dit kan een makkelijke manier zijn om belastingvrij bij te verdienen." http://onafhankelijkheid.nu/kamerverhuur.htm

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100