Hoe dien je een verzoek in tot middeling bij de belastingdienst?

Op internet kom ik allerlei sites tegen die uitleggen hoe ik kan uitrekenen of ik gebruik kan maken van middeling van mijn inkomstenbelasting. Ik vind echter nergens hoe ik een verzoek in kan dienen bij de belastingdienst om mijn inkomen te middelen.

Kan iemand helpen? Heeft iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorbeeldbrieven zijn kant en klaar op internet te vinden bijvoorbeeld: http://pprmkr.nl/index.php?mod=page&pId=6&terug=1&mId=9 https://skydrive.live.com/view.aspx?cid=ED1031B5F171194F&resid=ED1031B5F171194F%21131 Vergeet niet een berekening van 1 van de middelingssites bij te voegen. N.B.: dien het verzoek zelf in. Dat bespaart de 'bemiddelingskosten' die sommige sites vragen als zij het verzoek indienen.

Als je niet weet onder welk Belastingkantoor je valt, zoek je dat op op de site van Belastingdienst. Dat kan hier: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/brochures_en_publicaties/kantorenlijst_douane Je hoeft je brief niet per se aan een bepaalde inspecteur te richten, je kunt hem gewoon naar het kantoor sturen waar jouw gemeente onder valt. In je verzoek benoem je de inkomensgegevens van het tijdvak waarover je middeling aanvraagt, zoals je dat hier (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/bijzondere_situaties/middeling_sterk_wisselende_inkomens/welke_gegevens_hebt_u_nodig_bij_de_berekening) kunt vinden. Je maakt een berekening naar het voorbeeld op de site en je verzoekt die middeling zo toe te passen. That's it.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100