Welke gevolgen heeft extra werken voor mijn zorgtoeslag?

Ik werk nu bijna fulltime en ontvang zorgtoeslag.

Nu wil ik een paar uur extra gaan werken ergens anders.
De uren per maand variëren, de ene maand zal dit 2 uurtjes zijn en de andere maand misschien 4 uurtjes. Ik verwacht niet boven de 100euro extra te gaan verdienen.
Zal dit gevolgen hebben voor mijn zorgtoeslag? of wordt het extra werken meer "vrijwilligers werk" en ga ik per saldo niet op vooruit?

Toegevoegd na 1 dag:
Gezamenlijk inkomen is ongeveer 46000, we ontvang nu 42 euro zorgtoeslag. (samen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt van de hoogte van je inkomen af. Op de site van de belastingdienst kan je een proefberekening maken mbt toeslagen, dan wordt duidelijk welk effect meer verdienen heeft. Het kan zomaar zijn dat je er financieel niets mee opschiet.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Zonder je inkomen te kennen, kunnen wij hier niets over zeggen. Je kunt een proefberekening maken op de site van de Belastingdienst, dan weet je snel meer: http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ Overigens wordt bij het stijgen van het inkomen de zorgtoeslag veel geleidelijker afgebouwd dan huurtoeslag, en heeft iemand nog vrij lang (wat dat betreft) recht op een kleine toeslag. De uiteindelijke inkomensgrens is veel hoger dan bij bijvoorbeeld de huurtoeslag, en ook geldt er geen vermogensgrens. De kans is dus vrij groot dat het effect dat de zorgtoeslag heeft op het verschil in je totale inkomensten wel meevalt. De maximale zorgtoeslag is bijvoorbeeld al lager dan het bedrag dat je verwacht er op vooruit te kunnen gaan.

Het effect van de inkomensvermeerdering op de zorgtoeslag is voor u (vrijwel) nihil. Globaal: tot € 20.000 belastbaar inkomen (verzamelinkomen) - maximale zorgtoeslag zowel voor alleenstaanden als toeslagpartners. Voor elke € 1000 inkomen boven € 20.000 globaal € 50 zorgtoeslag minder. Als u dus met uw huidige inkomen meer verdient dan € 20.000 per jaar levert u zo toe zien € 50 tot € 60 zorgtoeslag in. Als u minder verdient dan € 20.000 levert u niets in aan zorgtoeslag. Toegevoegd na 1 dag: Bij een toetsingsinkomen van € 46.000 is er recht op € 27 zorgtoeslag per maand. Er zal dus op het huidige inkomen van € 46.000 moeten worden terugbetaald - circa € 180. Het toetsingsinkomen dit jaar nog wijzigen heeft niet zoveel zin meer. Maar voor a.s. jaar dient het toetsingsinkomen sowieso aangepast te worden. Dat kan pas eind van dit jaar. De eventuele extra verdiensten kunnen bij de schatting meegenomen worden. Waarschijnlijk zal het maximum inkomen toeslagpartners voor 2013 niet hoger uitkomen dan € 50.000 €

Als je nu een contract hebt van 36 of meer uur per week (je zegt bijna fulltime te werken) dan mag je geen nieuwe baan ernaast nemen. Dat werken gaat dus niet doot, of anders zwart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100