Wat merken mensen met een ruim inkomen van de crisis?

Alles in het nieuws mbt de crisis, gaat over de zorg/kinderopvangtoeslag etc.
Wat ik me afvraag wat merkt een gezin van 50-65 jarigen met een ruim inkomen van rond de 50-100 duizend euro p.p.p.j van de crisis.
Ze hebben geen kinderen meer te onderhouden, geen recht op toeslagen. Aan de inkomensbelasting/hypotheekrenteaftrek word ook niet getornd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om heel eerlijk te zijn: welke crisis. Wij zijn tweeverdieners met beide een behoorlijk inkomen, twee puberende kids en weinig kans op verlies van baan. Mensen in een vergelijkbare situatie merken zo goed als niets van de crisis. Het wordt wat anders als je je baan kwijtraakt. Dan ontstaan er allerlei problemen zoals de hypotheek niet mee kunnen betalen. Sterker nog; sommige dingen worden goedkoper. Om een badkamer te laten zetten waren er dusdanig veel aanbieders dat de prijs alleen maar omlaag ging. Dit geldt voor veel dingen. Het klinkt misschien cru voor hen die wel getroffen zijn, maar de crisis speelt zich voornamelijk af bij de grote bedrijven, banken,overheden etc. (heb absoluut niet de intentie mensen te kwetsen, alleen een persoonlijk antwoord op de vraag)

Ik denk weinig. Het zou al heel wat schelen als gouden handdrukken, bonussen, wachtgeld van topambtenaren zouden komen te vervallen. De bezuinigingen gaan (zoals gewoonlijk en helaas) ten koste van het armere deel van het volk; kijk maar naar het afbrokkelen van het PGB. Hier maken de armere mensen gebruik van en die worden juist getroffen. mensen met een ruim inkomen hebben sowieso geen recht op zorg en huurtoeslag dus mensen met een ruimer inkomen merken hooguit dat de belasting omhoog gaat. ook denk ik dat mensen met een ruimer inkomen ook meer spaargeld hebben en ook vaker wel goederen achter de hand hebben die in het ergste geval verkocht kunnen worden. Je hebt gelijk. De groep die jij noemt word grotendeels toch gespaard. Oneerlijk en ik denk dat het volk wat van zich moet laten horen.

Deze personen hebben minder last zoals jij het bedoeld van de crisis. Dit omdat als ze het goed geregeld hebben hun vaste lasten en dagelijks onderhoud en eten niet in gevaar komen. Misschien dat ze minder extra's kunnen doen verder valt het dus wel mee voor deze groep.

Inderdaad, op dit moment merk ik er weinig van. Maar als ik over tien jaar met pensioen ga is de pot half leeg, is mijn overtuiging. Erger nog: als het zo doorgaat besluit de regering de AOW af te schaffen voor mensen die, zoals ik, wat geld op de bank hebben en een pensioentje hebben opgebouwd. Dus als ik leef per dag merk ik er niets van. Maar als ik wat verder in de toekomst kijk, zal ik nu toch echt zuiniger moeten gaan leven om straks niet helemaal terug te vallen. NB: ik heb 4 studerende kinderen, je weet niet half hoe die kosten elk jaar toenemen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100