Het is 1 April, belastingaangifte moest vóór 1 April heb ik nu een probleem ? Ik ben het vergeten.

Ik ben student, werk parttime, woon nog thuis, heb dus niks geen aftrekposten.

Het is de eerste keer dat ik aangifte doe/wilde gaan doen.

Wat moet ik nu doen ?

Toegevoegd na 43 minuten:
Ik heb geen blauwe enveloppe thuis gestuurd gekregen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het gewoon nog invullen hoor. Het is zo gepiept, even inloggen met je DigiD code, gegevens controleren en opsturen. Oh en vergeet niet extra gemaakte studiekosten mee te nemen. Toegevoegd na 1 minuut: Ook al heb je geen aftrekposten, dan nog kun je misschien belasting terug krijgen. Zeker als je niet meer dan 5600 euro bruto per jaar verdient.

Geen reden tot paniek. Als het de eerste keer is dat je het moet invullen en je hebt nog geen belastingopgave thuisgekregen heb je het hele jaar de tijd ervoor. Volgende jaren wel voor 1 april. Of uitstel vragen. Maar voor nu, je eerste keer, maakt het niet uit. Ga er gewoon even voor zitten en stuur het zo snel mogelijk weg. Klaar is maar klaar.

Het is voor jou waarschijnlijk zeker de moeite waard om aangifte te doen. Je studiekosten kunnen in mindering worden gebracht op je afgedragen loonheffing bijvoorbeeld. Het is al 1 april geweest maar je kunt nog gewoon aangifte doen, dit kan zelfs tot vijf jaar terug. Je kunt nu dus nog aangifte doen voor 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010.

Bronnen:
http://www.belastingaangifteshop.nl/belast...
http://www.pleinplus.nl/opinie/artikel/121...

Ik vraag me af of je een bericht van de belastingdienst tot aangifte gehad hebt! Zolang dat namelijk niet het geval is, is er niets aan de hand en bestaat er bijna NOOIT de verplichting aangifte doen vóór 1 april. De uitzonderingen staan in de bijgevoegde bron.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/...

Ze zijn al lang blij dat je aangifte doet, ook als je een paar dagen te laat bent. Officieel moet het voor 1 april, maar dat doen ze vooral omdat de wet voorschrijft dat iemand pas in gebreke is als hij een gestelde datum overschrijdt. Maar het doel van de Belastingdienst is niet om boetes uit te delen aan late indieners. De komende weken zijn ze al druk genoeg met het verwerken van hun inbox. Ik ben ook een keer 3 dagen te laat geweest. Nooit meer iets van gehoord. Toegevoegd na 2 minuten: Ze doen pas een beroep op in gebreke zijn als je überhaupt geen aangifte doet, of een paar jaar te laat. En ik stel me zo voor dat ze de aangifte van mensen die een maand te laat zijn voor "straf" iets beter controleren, maar daar zal het ook wel bij blijven. :-)

Nee hoor, geen probleem. Het wordt alleen wat trager behandeld. Dus het duurt wat langer voor je terugbericht krijgt.

"Ik ben student, werk parttime, woon nog thuis," Dan heb dus geen uitwonende stufie. Als dat zo is dan heb je bijna zeker weten genoeg studiekosten om over de grens van 500,- te gaan. (studiekosten hoef je niet te berekenen, het ligt aan je studie en er zijn standaard bedragen per maand voor die je mag aftrekken) Bij je ziektekosten heb je soms ook een aftrekpost. (bril, lenzen, de pil, enz.) Die 1 april grens maakt niks uit. Ik ben wel verplicht aangifte te doen (jij waarschijnlijk niet), maar je krijg altijd eerst nog een waarschuwing na een paar maanden. Daarna, weer een paar maanden later, een waarschuwing met een boete als je niet binnen een paar weken aangifte doet. Als je het geld niet nodig hebt, kan je ook nog even wachten (sowieso 3 jaar) De rente die je op geld krijgt dat je terug krijgt is hoger dan bij de bank.

Als je van de Belastingdienst een verzoek tot aangifte hebt gekregen dan moet je de aangifte indienen voor 1 april of een andere op de brief vermelde datum. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, ben je dus niet te laat. Maak geen haast om de aangifte in te sturen maar laad z.s.m. het aangifteprogramma van de Belastingdienst en bestudeer vooral de informatie over studiekosten. Kun je een brochure over opvragen of van internet halen. Toegevoegd na 7 minuten: Kijk ook eens naar voorgaande jaren. Je kunt over de jaren 2006 tot 2011, dus 5 jaar terug gaan.

Een paar dagen te laat is geen probleem. Zeker niet als je het van het weekend nog doet. Moet je wel een digid hebben natuurlijk, anders lukt het je niet in het weekend ;-)

Bronnen:
ik was ook wel eens 5 dagen te laat, was...

ik zou ze eerst eens openmaken.....

Bronnen:
orakel van delphi

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100